Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Stirling Castle

8.3Fantastisch

Score uit 8 reviews


 • 9Bartho25-09-2014

  Groots Kasteel

  Stirling Castle is een kasteel in Stirling in de Schotse regio Stirling, gebouwd op vulkanisch rotsgesteente. Het kasteel was vanaf de twaalfde eeuw de residentie van de Schotse koningen. Het huidige gebouw stamt uit de veertiende en vijftiende eeuw en is ontwikkeld door de koningen Jacobus IV, Jacobus V en Jacobus VI. Deze laatste verliet het kasteel in 1603 toen hij koning Jacobus I van Engeland werd

  Rapporteren

  Gereisd met partner in augustus 2014

 • 8ger_823-08-2014

  Mooi kasteel met veel informatie

  Ook voor kinderen biedt het kasteel diverse interactieve activiteiten rondom thema's als muziek e.d. Daarom ook geschikt als gezinsuitje.

  Rapporteren

  augustus 2014

 • 9Maarten28-05-2014

  Prachtig Historisch Kasteel

  Absoluut op je lijstje zetten, is een prachtig kasteel; indien mogelijk ga vroeg, dan kan je op het parkeerterrein voor de deur parkeren (£ 4,--) en loop je zo naar binnen. De eerste rondleidingen zijn nog rustig, de vrijwilligers zeer bedreven (als je geluk hebt tref je Sandy, hij is een fantastisch verteller). We zijn hier uiteindelijk 4 uur gebleven, want er is veel te zien dat de moeite waard is.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2014

 • 8LvdL02-05-2014

  prachtig bouwwerk

  Leuk stadje met prachtig kasteel

  Rapporteren

  april 2014

 • 8Madelon12-08-2013

  Halve dag voor uittrekken

  Bezocht tijdens een trip naar Lochness vanuit Edinburgh. Stirling stond vanwege de geschiedenis (Braveheart) hoog op mijn lijstje. Het kasteel was geschilderd wat ik zelf wat te modern vond, hou meer van authentiek. Je hebt ongeveer een halve dag nodig om alles goed te kunnen bezichtigen.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in mei 2011

 • 9Ольга17-07-2012

  Прекрасный, с отреставрированным интерьером замок

  Абсолютно превосходный Замок на вершине горы. С замка можно видеть Монумент Уоллеса, а так же бывший сад короля. Внутри замок был недавно отреставрирован, стены сделаны под старину, на некоторых висят вручную сплетенный ковры, невероятных размером "рассказывающие" историю правлению James 4,5,6-го. Так же древняя мебель присутствует в декоре и очень впечатляет. В замке Стирлинг можно провести целый день, так много всего интересного! На выходных (а может и в будни тоже) персонал работающий в замке одет в одежду 16-17 столетий - это дает возможность пропитаться духом тех столетий. Про замок можно рассказывать много, но конечно же лучше один раз посетить. Очень рекомендую!

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2012

 • 7Marielle07-03-2012

  mooi kasteel

  Leuk kastelle, veel informatie bij de verschillende kamers/voorwerpen etc.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in juli 2010

 • 8Rinus18-05-2011

  Mooi kasteel

  Stirling Castle ligt op een heuvel boven de stad, men betreed het complex via de mooie Queen Anne tuin, in het het kasteel is vooral de mooie kapel bezienswaardig en verder is het ingericht als museum van de Schotse militaire historie met een interessante verzameling. Er zijn ook nog de koninklijke appartementen maar daar moet men zich niet al te veel van voorstellen, ze zijn sober ingericht. Vanaf het kasteel heeft men een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 1991