Vakantie in Glasgow

Schotland
Schotland
Glasgow
Glasgow
Glasgow
Verwijder filters

0 accommodaties

Geen resultaten gevonden. Pas je zoekopdracht aan.

Glasgow is de tweede grote stad van Schotland en ligt in West-Centraal Schotland aan de Clyde rivier. Het landschap in deze streek is een stuk vlakker dan in de rest van Schotland. Het inwonersgetal is hier het grootst, Glasgow heeft ongeveer 620.000 inwoners en is daarmee groter als de hoofdstad, Edinburgh.

Een citytrip naar de industriestad Glasgow ligt voor velen niet voor de hand, doch het zal je verbazen wat deze stad allemaal te bieden heeft. De Victoriaanse bouwstijl bepaalt voornamelijk de sightseeing. Deze stad heeft een eigen, unieke sfeer, niet in de laatste plaats verkregen door de Glaswegians met hun aparte stijl van humor. De mensen uit Glasgow zijn over het algemeen erg vriendelijk en maken graag een praatje met je. Glasgow biedt verschillende bezienswaardigheden, attracties, museums en gallerieën.

Voor shopping biedt deze stad voldoende gelegenheid, zoals bijvoorbeeld in het overdekte Buchanan winkelcentrum met vele modezaken, of het Princes Square, eveneens overdekt en die maar liefst 45 shops huisvesting biedt, met cafeetjes voor een kleine snack en Starbucks voor de lekkerste koffiespecialiteiten. Zelfs je favoriete restaurant zul je hier kunnen vinden. Schotse souveniers vind je ook hier en er is zelfs een zaak waar je je kilt op maat kunt laten maken en kopen (of je huurt er eentje). Wie op zoek gaat naar museums vindt hier o.a. de Gallery of Modern Art, het Transport Museum (ook erg leuk voor kinderen!), Royal Highland museum en het Police museum. Uitgaan doe je in Glasgow in stijl in één van de prachtige oude theaters of je pakt een pint in een van de pubs. Je stedentrip is immers niet compleet als je zo’n typisch Schotse kroeg hebt bezocht, zoals de meest bekende pub van Glasgow, “The Pot Still" waar ze meer dan honderd soorten whisky schenken, of je kiest voor de “Horseshoe bar" met de langste bar van de United Kingdom.

Reizen in Schotland doe je voornamelijk per bus of per trein. Er is een uitstekende trein en busverbinding tussen Glasgow en de hoofdstad Edinburgh. Met de trein reis je binnen een uur (in ongeveer 45 minuten) van Glasgow naar Edinburgh.

Het is algemeen bekend dat het weer in Schotland meestal uit regen bestaat. Schotland heeft een zee klimaat en meestal is het er dan ook grauw en nat. In het voorjaar valt er het minste regen en de temperaturen zijn in de zomer over het algemeen aan de lage kant.

Wat zeggen bezoekers over

Glasgow

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.