Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Drijvende eilanden (Uros)
Advertentie

Drijvende eilanden (Uros)

9Fenomenaal

Score uit 2 reviews

8.7km van centrum

Op vakantie geweest naar Drijvende eilanden (Uros)?

Review schrijven

 • 9Astrid28-06-2014

  Erg leuk!

  Alhoewel de eilandjes zijn ingesteld op toeristen (en de indianen daar hun grootste bron van inkomsten uithalen), is het bijzonder om te zien hoe de Uros-indianen leven op hun drijvende eilandjes. Het is erg leuk om dit te mogen beleven. Het was wel erg leuk dat wij als enige groep op dit eilandje kwamen. De mensen zijn erg vriendelijk en je kunt afdingen als je iets wilt kopen op het eilandje.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juni 2014

 • 9Bart19-07-2011

  Hier beleef je het Titicacameer!

  Vanaf Puno kun je een boottocht maken naar de drijvende rieteilanden van de Uros indianen. Dit Pre-Inca volk leeft met enkele honderen op het Titicaca meer in het grensgebied tussen Peru en Bolivia. Ook dit volk is niet gespaard gebleven van moderne invloeden, sommige bootjes hebben een motor, er zijn radiootjes etc. De kinderen gaan naar school in kleine huisjes op enkele eilanden, op latere leeftijd maken zij de 5 kilometer oversteek naar Puno om daar te studeren. Elke ca. 3 maanden moet er een nieuwe toplaag van riet boven op de eilanden geplaatst worden omdat aan de onderzijde van de eilanden het riet wegrot.

  Inmiddels zijn de Uros eilanden (zo zijn ze in alle reisgidsen terug te vinden) een giga attractie geworden en vele duizenden toeristen bezoeken jaarlijks het volk dat op het water leeft. Op de eilanden word uitgelegd waarvan de Uros leven, hoe zij slapen en wat zij eten. Ze lopen in traditionele klederdracht, dit maakt het idilische plaatje compleet. Echt Niet te missen!

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in februari 2008