Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Aeropuerto Internacional Jorge Chaves
Advertentie

Aeropuerto Internacional Jorge Chaves

8Fantastisch

Score uit 2 reviews

10.8km van centrum

Op vakantie geweest naar Aeropuerto Internacional Jorge Chaves?

Review schrijven

 • 8Bart13-05-2011

  vertrek vanuit Lima, een korte omschrijving

  VERTREK: Bij vertrek vanuit Lima moet je rekening houden met de Airporttax, deze zit NOOIT in de vliegticket inbegrepen! Airport Tax voor internationale vluchten bedroeg in 2010 US $ 31.00 en domestic US $ 6,82 Deze kosten zijn cash te betalen in Amerikaanse Dollars (deze kun je opnemen in alle ATM's in Peru!). Mocht je geen dollars hebben dan kun je het bedrag ook in Soles betalen, de koers is dan echter ongunstig. De betaling is te voldoen voordat je naar de douanecontrole gaat, let op, de rij voor het betalen kan lang zijn!! Je kunt ervoor kiezen na betaling via de deur rechts terug te keren naar buiten (restaurants/winkels etc)

  Ik raad iedereen ten strengste af bagage aan te nemen van derden, houd in je achterhoofd dat op moment van schrijven 137 Nederlanders in Peruaanse gevangenissen zitten waarvan 99% voor drugssmokkel!

  Boarden gaat in Peru per rijnummer! Er worden 4 rijen gevormd waarvan de achterste rijen als eerste het vliegtuig mogen betreden.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2010

 • 8Bart08-03-2011

  Aankomst in Lima, een korte omschrijving

  Zelf ben ik al vele malen van en naar Aeropuerto Jorge Chaves gevlogen en ken deze luchthaven dus goed.

  AANKOMST: Dit begint al in het vliegtuig, waar de stewardessen je 2 papieren geven. Hierop vul je je persoonsgegevens, reisdoel etc in. Verlies dit papier NIET!! Ook tijdens je reis moet je dit papier bij je houden, deze moet je bij vertrek weer afgeven!

  Bij aankomst in Lima volg je de menigte (of de bordjes met het koffer symbool) en kom je bij de paspoortcontrole. De wachttijden zijn dramatisch en ben je het persoonsformulier kwijt, dan kun je achter aansluiten! Reis je met jonge kinderen, ben je zwanger of slecht ter been, let op! Er is een aparte korte wachtrij!! Bij de luggagebelt staan trolleys, deze kun je gratis meenemen. Vlak voor de uitgang moet je door een poortje waar je op een knop drukt. Gaat het licht op groen, dan mag je doorlopen.. Rood betekend een extra controle! Stap op de Airport alleen in gele taxi's!! Dit zijn officielle! Heb je nog vragen? Stel hem me!

  Rapporteren

  december 2009