Over Erne
De ligging
Belangrijke opmerking: In verband met de versoepeling van de maatregelen kunnen officiële beslissingen leiden tot beperkingen, wijzigingen of het vervallen van diensten tijdens uw reis. Beperkte mobiliteit: Houdt er rekening mee dat pakketreizen in het algemeen niet geschikt zijn voor personen met een mobiliteitsbeperking, tenzij de productbeschrijving andere informatie geeft. De toeristenbelasting en eventuele klimaattoeslagen zijn nog niet inbegrepen en dien je ter plekke te voldoen. Sommige faciliteiten zijn tegen betaling en kunnen mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Waldcamping Feldkirch
Camping
Wasmachine
Adresgegevens | Haus nr. 64, A-6752 |
Erne
Hele nette camping, met een super vriendelijke (hardwerkende) eigenaar. De camping ligt erg centraal, waardoor er in de omgeving veel te doen is, ook voor kinderen! Er waren veel (Nederlandse) kinderen te vinden op de camping. Op de camping zelf is geen speeltuin, die ligt bij het zwembad. Zwembad werd goed onderhouden en oogt heel netjes. Enige nadeel is dat je daar maar 1x per dag naartoe mag (en dus ook naar de speeltuin). Er ligt direct naast de camping een Spar, erg handig! Het dorpje Dalaas heeft verder niet heel veel te bieden. De camping doet een beetje aan een boerencamping denken, tenten/caravans staan wat door elkaar. Wij zijn een week geweest en hebben genoten!
Wij waren hier 10 dagen in juli 2021. Zeer goed bevallen. Ruime plekken, goed sanitair, zeer vriendelijke behulpzame beheerder. En prachtig uitzicht. De camping ligt aan de doorgaande weg door Dalaas, maar 's avonds/'s nachts rijdt hier nauwelijks meer verkeer. De vlakbij gelegen Autobahn Bregenz - Innsbruck hoor je niet, want ligt hier in een tunnel. Weinig bomen; schaduw tot de zon boven de berg uitkomt (in de loop van de ochtend). Supermarkt naast de camping, bushalte tegenover de camping en bakker op 150 meter. In Dalaas op loopafstand meerdere restaurants. Achter de camping loopt een bergbeekje. Met de Kärnten Gästekarte (die krijg je als campinggast) toegang tot openbaar vervoer en zwembad (naast de camping gelegen). Uitstapjes in deze omgeving: Silvretta Hochalpenstrasse, Brandnertal, Gross Walsertal, Lech, Feldkirch, Liechtenstein, Bregenz. Heel goede herinneringen aan deze camping.
Een kleine, gemoedelijke zomer/winter camping. Vlak naast het gemeentelijke zwembad (gratis toegang voor campinggasten), met blinkend schoon, nieuw sanitair en ‘verblijfruimte’ bij slecht weer met diepvries. Wasruimte, pingpongtafel.
Ondanks het slechte weer (veel regen) hebben we hier een top vakantie gehad. De eigenaresse is geweldig lief en betrokken. Ze heeft ons zelfs geholpen onze was droog te krijgen. Als gast wordt je met veel aandacht behandeld. We gaan hier zeker een keer terug.
Prima camping met goed onderhouden sanitair. Camping ziet er op het eerste gezicht niet super aantrekkelijk uit (er staan ook wel wat vaste caravans) maar de plaatsen zijn ruim. Wij hadden een montafon brandnertal card gekocht en daarmee kan je iedere dag leuke activiteiten ondernemen op max een half uur rijden. Gemeente zwembad naast de camping is ook leuk.
Op de camping geen animatie oid, maar onze kinderen hebben zich goed vermaakt met de andere Nederlandse kinderen. Bij minder goed weer konden ze met zijn allen in een gezamenlijke ruimte zitten.
Redelijk grote spar naast de camping is ook erg praktisch.
Nette en schone camping in super mooie omgeving in Vorarlberg. Aardige behulpzame eigenaresse die altijd e.e.a. Wil uitleggen over de omgeving. Ook in Corona-tijd was het erg praktisch dat op de camping een sneltest gedaan kon worden die o.a. In de zwembaden en restaurants 2 dagen geldig is. Schoon en mooi sanitair. Voor het douchen betaal je 50 cent, maar daarentegen is de prijs van de camping schappelijk. Het is heerlijk dat het plaatselijk zwembad direct naast de camping ligt, waar je met de “Gastenkaart” die je op de camping krijgt, gratis toegang toegang hebt. Wij hebben veel van de omgeving verkend met de Montafon-Brandnertal-kaart. Als je elke dag een kabelbaan pakt heb je de kaart er snel uit. Vanuit Dalaas bereik je alle kabelbanen wel in een half uur rijden.
Wij hebben veel ervaringen die hiervoor al beschreven zijn: eigenaresse komt regelmatig langs, mooi en zeer schoon toiletgebouw, prima zwembad aan de overkant van de rivier, de prijs is zeer acceptabel, enz.
De camping ligt tussen de relatief rustige hoofdweg door Dalaas en de rivier. Weinig geluidsoverlast.
Camping heeft weinig afscheiding tot de hoofdweg: een laag hek, de doorgang naar de naastgelegen Spar is helemaal open. Wij hebben de indruk dat de focus ligt op het winterseizoen. In het midden van de camping staan ongeveer 10-15 vaste caravans voor wintersportgasten.
De plaatsen zijn niet gemarkeerd en (dus) ruim. De eigenaresse heeft een bijzondere manier van toewijzen: recht voor een ander gaan staan, vindt zij geen probleem.
In directe omgeving is relatief weinig te doen (op hoogte): je moet daarvoor richting Lech of Montafon.
Capaciteit sanitair is bij volle bezetting net voldoende. Helaas geen wascabines, alleen wastafels.