Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Kasteel Mirabell

8.1Fantastisch

Score uit 8 reviews


 • 8conny16-08-2018

  mooi slot en tuinencomplex

  Schloss Mirabell en de Mirabell Garten zijn een echte blikvanger in Salzburg. Het slot is gedeeltelijk te bezichtigen en vanuit de mooi aangelegde tuinen heb je een fantastisch uitzicht op de Festung Hohensalzburg op de andere rivieroever. Alleen hiervoor al moet je hier een bezoek brengen als je in de stad bent!

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 2018

 • 8Hessjes03-08-2014

  Prachtig park

  Als de zon schijnt en de bloemen bloeien is het heerlijk hier te lopen. Maar je bent niet de enige....

  Rapporteren

  juli 2014

 • 9Linda01-09-2013

  Sound of Music tuinen

  In deze tuinen is het liedje Do-re-mi van de Sound of Music opgenomen. De fonteinen zijn erg mooi, evenals de verschillende locaties. Het uitzicht op Salzburg en zijn burcht is ook zeer de moeite waard. Aan de rand van het slot vindt je ook een speeltuin voor de kindjes (is helaas maar via een weg toegankelijk).

  Rapporteren

  januari 2013

 • 6Liselotte13-03-2013

  Flot park

  En tur igennem parken i juli 2011 var et storslået syn.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in mei 2010

 • 9Seweryn17-08-2012

  ok

  Świetnie wygląda to miejsce

  Rapporteren

  Gereisd met partner in januari 2011

 • 8folieske30-08-2011

  Een groot complex

  In de 18de eeuw gebouwd in opdracht van aartsbisschop Wolf Dietrich als huisvesting voor zijn maitresse en kinderen. In 1818 herbouwd na de brand van Salzburg. In het kasteel worden concerten gegeven. De tuin en orangerie kan worden bezocht. Heerlijk vertoeven met in de zomer kleurrijke bloemen, fonteinen, grote vazen en levensgrote beelden. In het kasteel zelve zijn de 'Donner stiege' (monumentaal trappenhuis) en de "Marmorsaal" interessant (nog net op tijd want er zou een huwelijk worden gesloten). Bij het eerste bezoek goot het water (en dus een lege tuin om te fotograferen), bezoek 2 scheen de zon en was het in de tuinen erg druk.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in juli 2011

 • 9Rinus15-08-2011

  Mooi park

  De Mirabel Schlossgarten is een ware lusthof waar fraai gevormde bloemperken met fel gekleurede gele en rode bloemen een sterk contrast vormen met het groene gazon. Bij de achteringang van het slot bevind zich een fontein die gesierd word met een groot koperen Pegasuspaard, het is een meesterwerk van kopersmeedkunst. Het fraaie hekwerk rond het slot word gesierd met een groot aantal prachtige tuinvazen. Dit paleis achtige slot en park ligt in het beneden deel van de stad, alleen het park is voor het publiek toegankelijk.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 1982

 • 9G.07-03-2011

  mooi kasteel met mooie tuinen

  Dit paleis is zo geliefd bij de toeristen om de mooie tuinen. De kamers in het paleis worden grotendeels gebruikt door de gemeente ambtenaren. Het paleis dateert uit 1606 en is gebouwd voor de destijds geheime liefde van de aarstbisschop "Salome Alt". Dit paleis ligt aan de overzijde van de Altstadt. Maar zeker de moeite waard om te bezoeken en zeker om een wandeling te maken door de tuinen.

  Rapporteren

  juli 2008