Vakantie Oslo

50regiopages 400plus Oslo header new 0000 Header Oslo

In het zuidoosten van Noorwegen ligt haar hoofdstad Oslo, omgeven door bossen en eilanden, aan het begin van de lange Oslofjord. In Oslo wonen ongeveer 500.000 mensen en daarmee is het de grootste stad van Noorwegen.

Noorwegen
Oslo
Oslo
Eigen vervoer
Verwijder filters

0 accommodaties

Over Oslo

In het zuidoosten van Noorwegen ligt haar hoofdstad Oslo, omgeven door bossen en eilanden, aan het begin van de lange Oslofjord. In Oslo wonen ongeveer 500.000 mensen en daarmee is het de grootste stad van Noorwegen.

Niet alleen de ligging van de stad is prachtig, Oslo zelf heeft alles te bieden voor een geslaagde citytrip. Een van de vele mooie gebouwen in Oslo is het Rådhuset. Hier wordt jaarlijks de Nobelprijs voor de vrede uitgereikt. Ook het koninklijk paleis is een bijzondere bezienswaardigheid. Het paleis werd aan het begin van de 19de eeuw gebouwd voor de toenmalige koning en tot op de dag van vandaag woont de koninklijke familie er. Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen in een van de vijftig musea die Oslo kent. Het beroemde schilderij “De Schreeuw" van de Noorse kunstenaar Edvard Munch, is terug te vinden in het Nationaal Kunstmuseum. In het Historisch museum kunt u alles te weten komen over de geschiedenis van Noorwegen van het stenen tijdperk tot de vikingtijd. Er is zelfs een Vikingschipmuseum in Oslo. Op verschillende plekken in Noorwegen zijn schepen teruggevonden in zogenaamde grafheuvels. Deze schepen dateren uit de 9de eeuw en worden ten toon gesteld in dit museum.

Even buiten de stad ligt de springschans Holmenkollen, al sinds 1892 in gebruik als skischans. Naast de schans vindt u het oudste skimuseum ter wereld én kunt u zelf ervaren hoe het voelt om een sprong te maken in de simulator.

In Oslo zijn naast grote discotheken vooral veel bars en cafés te vinden. Een populaire discotheek is Café d’Opera. In de wijk Grunnerløkka zijn niet alleen veel bars en cafés, maar ook veel gezellige restaurantjes. In Noorwegen staat veel vis op het menu, maar ook rendier, eland en lam kunt u in de meeste restaurants gewoon bestellen. Een typisch Noors gerecht is kjøttkaker, een soort gehaktbal waar ook aardappelmeel in verwerkt is.

Het openbaar vervoer in de stad zelf bestaat uit de bus, de metro en de tram. Bijzonder is de mogelijkheid om overal in de stad gebruik de maken van de witte leenfietsen. Er zijn vele stallingen verspreid over de stad waar de fietsen opgehaald kunnen worden.

Omdat Oslo in het zuiden van Noorwegen ligt is het weer hier milder dan in de rest van het land. Het klimaat kenmerkt zich door redelijk warme zomers en zachte winters.

Wat zeggen bezoekers over

Oslo

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.