3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Noorwegen/Oppland/Fagernes

Vakantie Fagernes

Fagernes is een plaats in Noorwegen, die bekent staat om de langlaufmogelijkheden. Verder is het een plek die naast wintersportmogelijkheden ook in de zomer een prachtige bestemming is. Je kunt hier wandelen door de bergen en er zijn mooie fietsroutes.

Populair
Noorwegen
Oppland
Fagernes
Over Fagernes

Fagernes is een plaats in de provincie Oppland in Noorwegen. Het ligt in de streek Valdres die bekent staat om de goede langlaufmogelijkheden. Hier ligt meer dan 300 kilometer aan routes om te langlaufen over prachtige vlaktes en door de bossen. Je kunt hier ook terecht om te skiën, al moet gezegd worden dat dit gebied veel kleiner is en over zo’n 20 kilometer aan skipistes beschikt. Het gebied heeft voor elk niveau skiër iets te bieden en is ook geschikt om te snowboarden. Er ligt een lopende band om op te oefenen en ligt er een ski school die zowel lessen aanbiedt om te snowboarden als om te leren skiën.

Fagernes is een bestemming die naast de wintersportmogelijkheden ook in de zomer een prachtige vakantiebestemming is. Je kunt hier heerlijk wandelen door de bergen en er liggen mooie fietsroutes. Voor een sportieve vakantie ben je hier zeker aan het goede adres. Fagernes is geen bestemming om stil te blijven zitten maar juist geschikt om er lekker op uit te trekken. De schitterende natuur zal je verrassen en door de verschillende accommodatiemogelijkheden kun je ook altijd een verblijf naar wens vinden.

Fagernes is een van de grootste steden in de streek Valdres en beschikt over een vliegveld en verschillende accommodaties. Deze stad staat ook bekend om het Rakfisk festival dat hier eens per jaar plaatsvindt. Rakfisk is een Noorse culinaire specialiteit. De letterlijke vertaling is pekelvis, meestal is het een forel of een zalmforel. De vis wordt gezouten en vervolgens twee tot drie maanden in pekel gefermenteerd. Op het festival dat in Fagernes wordt georganiseerd komen jaarlijks duizenden bezoekers af.

Reviews over Fagernes