Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Maasvlakte 2 / Futureland

8.5Fantastisch

Score uit 23 reviews

Op vakantie geweest naar Maasvlakte 2 / Futureland?

Review schrijven

 • 9E de Jager04-02-2019

  Heel interessant en imposant om te zien....

  Futureland is zeer informatief. Wij hebben een bustour gedaan, duurde ong,. 5 kwartier, was zeer de moeite waard. Leuk om te zien wat er allemaal te beleven is op de maasvlakte. Een tochtje met de boot is ook erg leuk, hebben wij niet gedaan, geen tijd voor, maar dat gaan we zeker nog een keer doen. De gids is zeer gezellig, weet zo veel, verteld allemaal dingen die je gewoon wilt weten. Kortom, echt de moeite waard. Ook met kleine kinderen is het leuk, zeker omdat de gids ook vragen stelt en ze kunnen bingo spelen in de bus. Echt een aanrader.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in februari 2019

 • 8Marleen26-11-2018

  Futureland, de poort van Europa in beeld.

  Heel leuk en leerzaam info centrum voor jong en oud. Hoe Maaavlakte 2 is ontstaan. Door een route te volgen wordt er in beeld, geluid en interactieve onderwerpen uitgelegd hoe de Maasvlakte is gebouwd. En hoe een aantal dingen werken. Wat er in de voormalige zee is gevonden. Zo kun je zelf een container vanuit een schip op een vrachtauto laden. Je kunt ook een rondvaart maken langs de gigantische container schepen in de haven. En er is een restaurant met mooi uitzicht op de container haven. En een panorama deck. Een mooi info centrum waar je een heel goed beeld krijgt van de "poort van Europa"

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in november 2018

 • 7Bert05-01-2018

  Interessant met een overload aan informatie

  Een fantastisch vaartocht en erg interessant voor een volwassene als ondergetekende en kleinzoon die aan de hogere zeevaartschool studeert. Maar een gids die echt anderhalf uur constant aan het woord is met feiten en getallen die in een aanhoudende stroom over ons uit werden gegoten. Didactisch uiterst zwak, oninteressant voor jongere kinderen en dat waren er toch nogal was op deze vakantiedag. Als je praat over miljoenen tonnen bulkgoederen vertel dan hoe hoog de berg zou zijn van dat spul. Dergelijke getallen verliezen heel snel hun betekenis. Hoe lang de trein is van alle wagons die over de Betuwelijn rijden is ook veel interessanter dan het getal van het aantal containers. Kortom hier is veel te winnen. En wat een chagrijnige kapitein deze dag!

  Rapporteren

  januari 2018

 • 8Fam.v.Leeuwen13-11-2017

  Heel indrukwekkend, leerzaam!

  Met een groep van 12 personen (10 tot 66 Jaar) Futureland bezocht. Vanwege windkracht 7 konden we niet de gereserveerde boottocht varen, jammer. Geweldige improvisatie van Futureland! We gingen de rondleiding per bus doen! Goede uitleg, heel vriendelijk personeel! Bij terugkomst stond de achtergelaten rolstoel al weer gereed! Super!

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in november 2017

 • 8Rinus Manders25-08-2017

  Informatief en bijzonder

  Het informatiecentrum Futureland is gevestigd in een futuristisch gebouw te midden van de Maasvlakte II in aanleg, een deel van dit nieuwe havengebied is reeds gereed en hier varen de zeeschepen af en aan. Het informatiecentrum biedt alle informatie over deze nieuwe landaanwinning en havenaanleg en van hier kan men ook een bus- en/of boottocht maken door dit nieuwe stukje Nederland. Doordat er reeds veel wegen zijn aangelegd kan men ook op eigen gelegenheid rondrijden langs de diverse nieuwe havenbedrijven waar indrukwekkende kranen de enorme containerschepen laden en lossen. Een leuk tochtje is de weg langs het Maasvlakte strand naar het einde van de Maasvlakte II bij Slag Maasmond, hier komt men bij de mond van de Nieuwe Waterweg en kan men de vele zeeschepen zien opstomen naar de havens van Rotterdam.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in augustus 2017

 • 9Jan16-09-2016

  Erg interessant

  Fietstocht gemaakt over de Maasvlakte en ook de rondvaart van een uur die bij Futureland start gemaakt. Indrukwekkend en erg goede uitleg. Erg leuk om te doen en ook voor jonge kinderen een echte aanrader.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in september 2016

 • 8hb04-09-2016

  leuk en leerzaam,

  goede parkeergelegenheid, goed verhaal van de gids, genoten !! niet te dicht bij luidspreker gaan zitten

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in september 2016

 • 8Wilko Visser19-08-2016

  indrukwekkend

  Leuk uitstapje met de hele familie hier!! Niet alleen leerzaam, ook een relaxed rondvaartje door de Maasvlakte!

  Rapporteren

  juli 2016

 • 10M.10-08-2015

  Maasvlakte 2 zeer imponerend

  interessant en genoeg te zien en uit te proberen in het bezoekerscentrum (gratis). Rondvaart duurt 1 uur, wel erg lang voor kleine kinderen.

  Rapporteren

  juli 2015

 • 9Petra06-07-2015

  Indrukwekkende Maasvlakte 2

  Leuk en leerzaam. Je kan een rondleiding doen per bus of boot. Ook zijn er stranden waar je fossielen kan zoeken.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 2015


10 van de 23 reviews gezien