Botanische Tuinen Utrecht Von Gimborn Arboretum
Advertentie

Botanische Tuinen Utrecht Von Gimborn Arboretum

8.4Fantastisch

Score uit 5 reviews

2.5km van centrum

Op vakantie geweest naar Botanische Tuinen Utrecht Von Gimborn Arboretum?


 • 8Daniel16-05-2017

  Met een gids door het park

  Het Von Gimborn Arboretum wordt ook wel het nationale bomenmuseum genoemd. Er zijn duizenden verschillende bomen en struiken. Wij liepen met een gids door het park heen. De gids vertelde vol passie over de bomen en struiken, waarvan er een aantal zeer zeldzaam zijn. Het park is erg goed onderhouden. Er is voldoende parkeergelegenheid voor het park. Het Arboretum verzorgt zelf koffie & thee- en luncharrangementen. Dat is erg leuk om te doen. De winkel is niet het hele jaar open. Voor jonge kinderen is er weinig te doen naast door het park te rennen

  Gereisd met vrienden in maart 2017

 • 9marika27-10-2013

  Bomen en nog eens bomen

  Onverwacht bijzonder. Het straalt rust uit en is zo groot dat je er eigenlijk een dag zou moeten rond dwalen.

  Gereisd met partner in juli 2013

 • 8gertgroothuis20-10-2013

  Prachtig

  Groot wandelpark met veel verschillende bomen.

  Gereisd met vrienden in oktober 2013

 • 9Anja Bos20-05-2013

  Prachtig park met leuke evenementen

  Deze botanische tuin is internationaal erkend. Enorme hoeveelheid boomsoorten en struiken. Zeer goed onderhouden en mooie paadjes. Het is er doorgaans erg rustig dus een genot om even weg te dromen op een van de uitrustplekjes. Toegang € 5, kinderen tot 12 jaar gratis.

  Gereisd met partner in mei 2013

 • 8Rinus16-05-2011

  Mooi en interessant

  Het Von Gimborn arboretum is genoemd naar de grondlegger Max von Gimborn, een inkt fabrikant en ontworpen door landschapsarchitect Bleeker. Het park is met 27 ha. het grootste arboretum van Nederland en herbergt een fraaie collectie coniferen, magnolia's, berken en esdoorns, in het midden van het park ligt een erg fraaie heidetuin. In het uitgestrekte park is het heerlijk wandelen en het hele jaar door is het interessant, met name in het voorjaar met de bloei van de rhododendrons en in het najaar door de vlammende herfstkleuren.

  Gereisd met vrienden in mei 2011