Lodge 61

Winkelmogelijkheden: 500m
Treinstation: 500m
Adresgegevens | Brakeweg 61, 1671 LP |
Lodge 61
Vorig jaar 2 nachten op Lodge 61 verbleven. In een met spinnen en hun webben volgehangen trekkershut. Dit was op basis van schoonmaak voor ons geen succes maar we zagen op afstand de outdoor glampingtenten staan en aangezien honden waren toegestaan op het terrein leek ons dat dit jaar met een ander stel met hond het proberen waard. Achteraf een vergissing. Wederom was ons verblijf al vergeven aan honderden spinnen, de tent zelf was niet schoongemaakt terwijl er toch € 20 voor in rekening wordt gebracht. De zitstoelen in de tent waren dermate oud en gammel dat we er niet op durfden te gaan zitten. Keukengerei was bij lange na niet uitgerust voor de zes personen die het zou moeten kunnen huisvesten. De vlonder was dermate rot dat we met enige regelmaat bijna onze nek braken. Het gras bij de glampingtenten zat vol roestkleurige schimmel waardoor onze voeten vaak oranje uitsloegen als ook onze schoenen. Ik kan zo nog wel even doorgaan.
Wij hebben afgelopen weekend gekampeerd bij Lodge 61 met onze tent. Wat een heerlijke rustige camping met grote plaatsen met stroom en een prachtig uitzicht. ‘s ochtends (alleen in het weekend) heerlijke broodjes gehaald op de camping . Sanitair was schoon, heerlijk warm water en we hoefde nooit te wachten. Medemblik op loopafstand , mooie wandelroutes in de buurt. Wij komen hier zeker terug.
De lodge heeft een centrale ruimte, (de vroegere stal?) met daarom heen zelfstandige appartementen. De zelfstandige appartementen zijn ingericht met stapelbedden en 2 persoonsbed en een keuken. Je kunt NIET vanuit de centrale ruimte naar de appartementen. Dan moet je buiten om. Terwijl er wel een deur zit. De centrale ruimte is slecht geventileerd, bedompt, heel erg warm. Gelukkig was het mooi weer en konden we veel buiten zijn. Er staan veel ronde tafels die je aan elkaar kunt schuiven zodat je met het grote gezelschap samen kunt eten. Niet zo heel handig. Ik vond de outillage in het huisje niet zo afgestemd op hele grote groepen (te weinig echt grote pannen, geen thermoskannen, en maar 1 karaf voor water. Geen fijne theeglazen, geen fijne wijnglazen voor meer mensen. Drie koelkasten = plus. 1 theedoek en 1 handoek in de keuken. De appartementen hebben een buiten zit mogelijkheid. Voetballen kon op het camping veld (super!).
Mooie en rustige plek! Vriendelijke ontvangst. We konden onze bijna dagelijkse ochtendduik voortzetten in de vaart voor de camping.
Zeer gastvrije ontvangst, heel vriendelijke gastvrouw en in de safarilodges verwarmde boxspringbedden! Dit is echt glamping 3.0! Dat verhaal van onbeschoft en onvriendelijk is echt uit de duim gezogen, die gasten waren écht asociaal en hebben de hele camping geïrriteerd, groot gelijk dat je ze weggestuurd hebt, Inge Dankjewel !