Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Oorlogsmuseum Overloon - Liberty Park
Advertentie

Oorlogsmuseum Overloon - Liberty Park

8.6Fantastisch

Score uit 196 reviews


 • 10g.alma30-07-2020

  top dag gehad !

  toen ik gereserveerd had dacht ik binnen een uur buiten te zijn bij de museum. maar dat is niet waar ik en mijn vriendin zijn er uren geweest wat een voertuigen en verzamel objecten om te bekijken. en voor de mensen die zeuren dat kinderen niks kunnen of mogen het is een museum geen speeltuin!

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 2020

 • 8JV16-02-2020

  Verandering?

  Het was alweer een 3 tal jaren geleden dat ik er voor het laatst geweest was. De nieuwe inkomst hal met het informatieve en interactieve gedeelte was mooi opgezet evenals de displays in de kelder. De grote hal met de voertuigen was op sommige plekken vrij rommelig. Ik vermoed dat er gewerkt wordt aan een nieuwe opzet/indeling. Er stonden nu sommige unieke voertuigen her en der ergens tussen geparkeerd. Vaak onder een dikke laag stof en ook nog eens voorzien van borden met een foute beschrijvende tekst. Voor de meeste bezoekers is dit wellicht geen punt, mij als voertuig liefhebber viel het op. Overloon is en blijft een museum met een ongekend unieke collectie. Ik ben benieuwd naar de nieuwe opzet. Volgend jaar weer terug.

  Rapporteren

  februari 2020

 • 9RIA16-10-2019

  indrukwekkend en informatief

  indrukwekkend museum. Heel informatief. Goed opgesteld. Eerst informatie over 1940-1945. Vervolgens een grote uitstalling van materieel. Daarna nog een foto presentatie met duidelijke uitleg. Kortom groot succes. Overigens was ook het restaurant uitstekend.

  Rapporteren

  oktober 2019

 • 7Dave18-05-2019

  Jammer

  Museum en militracks geweest. Enige domper was dat dr niet meer contant betaald kon worden in het restaurant

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in mei 2019

 • 8Jos Snijers28-05-2018

  Boeiend museum dat eigenlijk gratis moet zijn

  We werden blij verrast in dit museum. In een aantal thema's werden diverse aspecten van de tweede wereldoorlog in Nederland behandeld. We waren er 3 uur zoet mee en hadden diverse ah ha momenten. Indringend waren de verschillende levensverhalen die werden belicht. Aandachtspuntje voor veel musea: een heldere route aanduiding was er niet en maakte dat we soms in een wat onlogische volgorde liepen. Toen we dit allemaal gezien hadden kwamen we in een enorme hal met allerlei rijdend en vliegend materieel. Wij vonden dit gedeelte wat minder boeiend. Aanrader was de cappuccino in het restaurant: grote kop, goede smaak, melk apart er in gegoten, vriendelijke uitbater. Al bij een een aanrader. Museum ligt ook nog eens in een mooi park. Dit museum moet eigenlijk gratis zijn: iedereen moet kennis nemen wat er in de oorlog is gebeurd.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2018

 • 7Alex Van Dongen04-10-2017

  Veel potentie, indrukwekkende collectie

  Zeer goed: indrukwekkende collectie, goede uitleg bij eerste hal. Wat kan beter: eerste hal is alleen in Nederlands en Duits. Mijn Ierse vrienden konden via internet informatie opvragen, maar dat was niet handig en al snel liepen ze maar door naar de tweede hal (met de tanks e.d.). In deze hal ook uitleg in engels, maar soms helemaal geen uitleg. Eigenlijk zou het museum moeten uitbreiden zodat de collectie nog beter gepresenteerd kan worden.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in oktober 2017

 • 10vanarwegen marc01-10-2017

  prachtige dag beleeft

  heel het museum heeft op ons indruk gemaakt een tip we hadden een gids geboekt en die man heeft ons prachtige verhalen vertelt zeker doen de gids nemen voor een uurtje.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in september 2017

 • 9Rene storms10-09-2017

  Indrukwekkend.

  Ik vind werkelijk alles mooi aan het museum . Ook leuk is het actieve gedeelte van het museum.Maar het meest indrukwekkende vind ik toch wel Blockbuster , een ervaring van in een gevechtsvliegtuig.

  Rapporteren

  Alleen gereisd in augustus 2017

 • 7San07-05-2017

  Indrukwekkend

  Museumbezoek met 2 jonge kinderen. Oudste (bijna 6) wilde heel graag naar dit museum. Bordjes lezen lukt niet maar vragen stellen wel en zo leert hij veel deze middag. Hoewel het echt een "kijkmuseum" is zou hij graag nog een keer gaan. Voor peuter was het geluid allen al te eng.

  Museum heeft veel te bieden qua informatie en vooral voertuigen. Zou wel interactiever mogen. Personeel was vriendelijk.

  Rapporteren

  april 2017

 • 7Martijn04-04-2017

  leuk dagje uit

  veel te leren en te zien over de oorlog hoe het er vroeger er aan toeging

  Rapporteren

  Gereisd met partner in maart 2017


10 van de 196 reviews gezien