Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Advertentie

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

5.2Matig

Score uit 645 reviews

2.1km van centrum

 • 7JN04-09-2020

  Kamp Westerbork

  Indrukkwekkende plaats. Let er wel op dat je een flink stuk moet wandelen of fietsen voordat je op het terrein komt. Ik vond het jammer dat er weinig van het kamp is overgebleven. Omdat je op een open terrein bent heb je minder het idee dat dit een concentratiekamp was dan in bijvoorbeeld Dachau. Toch wel de moeite waard, zeker in combinatie met het herinneringscentrum (wel heel veel borden en wanden met tekst). Neem er de tijd voor.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in september 2020

 • 3Lia post19-06-2020

  Teleurstellend

  Wij hadden er meer van verwacht. Er staat nog heel weinig van het kamp. En wat er staat is niet origineel. Zonde dat ze het gesloopt hebben. Het huis van de kampleider staat onder glas,maar ook daar hebben mensen tot 2007 in gewoond. Dat begrijp ik dan weer iets. Je gaat toch ook niet in auswitz wonen? Ik zou het niet aanraden.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juni 2020

 • 6daan05-04-2019

  interessant maar beetje leeg

  Ik was wel een beetje teleurgesteld. Maar het was allemaal wel goed geregeld

  Rapporteren

  maart 2019

 • 4jacqueline toerse10-02-2019

  Gemiste kans

  Te weinig gezien voor wat je ervoor moet betalen. Ze hadden desnoods veel barakken kunnen nabouwen. Ik had geen enkel idee van hoe het ooit is geweest. Het museum daarentegen ligt er wel goed bij. Maar een film erover kijken kan ik thuis ook.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in februari 2019

 • 8Marjan07-11-2018

  Indrukwekkend....om stil van te worden.....

  Wij vonden het indrukwekkend....werden er stil van. Goed om zo ook iets door te kunnen geven aan je kinderen. Dan gaat het toch meer 'leven' voor ze. Wij hebben de heenweg naar het kamp gelopen. Vonden wij met kinderen best een stuk. De terugweg met de pendelbus. Dan ben je er zo. In het winkeltje bij het museum veel literatuur over de oorlog te koop.

  Rapporteren

  mei 2018

 • 9j05-09-2018

  Het is fasinerend indrukwekkend .....echt leerzaam

  Is geen negatief woord over te zeggen

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2016

 • 6Dre29-07-2018

  Een must voor het gezin.

  Helaas halen ze er niet uit wat de mogelijkheden zijn. Het terrein is maar beperkt informatief. Meertalige info is er niet. Erg weinig bankjes op het terrein en bij de luister palen ontbreken ze helemaal. Een receptioniste was erg onvriendelijk. Maar, op zich is een bezoek een must om deze historie levend te houden. De Mw die er over haar kampervaring vertelde deed dat erg goed. Is zoiets voor de toekomst opgenomen?

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in juli 2018

 • 9Zoë24-03-2018

  eyeopenend

  Ik vond het kamp heel erg eyeopend, omdat het je moeilijk is om voor te stellen hoe het was in dat kamp en door de goede gids die ik had, werd het allemaal heel duidelijk en raakte het je echt

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in maart 2018

 • 9Carolien25-02-2018

  Boven verwachting

  Boven verwachting. Tentoonstelling is niet heel groot, maar heel goed en professioneel opgebouwd met duidelijke tekst en aansprekende items. Onze kinderen waren super serieus met de speurtocht bezig. Heeft zeker indruk gemaakt, maar door het respect wat er heerst wel te behappen. Ondanks het feit dat het helemaal niet druk was, reed iedere 20 min. de bus naar het kampterrein.

  Rapporteren

  februari 2018

 • 10Anouk21-10-2017

  Hier wordt je stil van

  Wat een ervaring. We zijn er nog steeds onder de indruk van. Bij het binnengedeelte hebben we zoveel kunnen zien... persoonlijke herinneringen en spullen van mensen die daar moesten zijn. Onbeschrijfelijk. We hadden het geluk dat we net op tijd binnen waren voor een lezing van een ooggetuige die 5 kampen overleefd heeft. Woorden schieten te kort... .

  Rapporteren

  oktober 2017


10 van de 645 reviews gezien