Herinneringscentrum Kamp Westerbork
Advertentie

Herinneringscentrum Kamp Westerbork

6.4Voldoende

Score uit 646 reviews

2.1km van centrum

 • 6daan05-04-2019

  interessant maar beetje leeg

  Ik was wel een beetje teleurgesteld. Maar het was allemaal wel goed geregeld

  maart 2019

 • 4jacqueline toerse10-02-2019

  Gemiste kans

  Te weinig gezien voor wat je ervoor moet betalen. Ze hadden desnoods veel barakken kunnen nabouwen. Ik had geen enkel idee van hoe het ooit is geweest. Het museum daarentegen ligt er wel goed bij. Maar een film erover kijken kan ik thuis ook.

  Gereisd met partner in februari 2019

 • 8Marjan07-11-2018

  Indrukwekkend....om stil van te worden.....

  Wij vonden het indrukwekkend....werden er stil van. Goed om zo ook iets door te kunnen geven aan je kinderen. Dan gaat het toch meer 'leven' voor ze. Wij hebben de heenweg naar het kamp gelopen. Vonden wij met kinderen best een stuk. De terugweg met de pendelbus. Dan ben je er zo. In het winkeltje bij het museum veel literatuur over de oorlog te koop.

  mei 2018

 • 9j05-09-2018

  Het is fasinerend indrukwekkend .....echt leerzaam

  Is geen negatief woord over te zeggen

  Gereisd met partner in mei 2016

 • 6Dre29-07-2018

  Een must voor het gezin.

  Helaas halen ze er niet uit wat de mogelijkheden zijn. Het terrein is maar beperkt informatief. Meertalige info is er niet. Erg weinig bankjes op het terrein en bij de luister palen ontbreken ze helemaal. Een receptioniste was erg onvriendelijk. Maar, op zich is een bezoek een must om deze historie levend te houden. De Mw die er over haar kampervaring vertelde deed dat erg goed. Is zoiets voor de toekomst opgenomen?

  Gereisd met vrienden in juli 2018

 • 9Zoë24-03-2018

  eyeopenend

  Ik vond het kamp heel erg eyeopend, omdat het je moeilijk is om voor te stellen hoe het was in dat kamp en door de goede gids die ik had, werd het allemaal heel duidelijk en raakte het je echt

  Gereisd met vrienden in maart 2018

 • 9Carolien25-02-2018

  Boven verwachting

  Boven verwachting. Tentoonstelling is niet heel groot, maar heel goed en professioneel opgebouwd met duidelijke tekst en aansprekende items. Onze kinderen waren super serieus met de speurtocht bezig. Heeft zeker indruk gemaakt, maar door het respect wat er heerst wel te behappen. Ondanks het feit dat het helemaal niet druk was, reed iedere 20 min. de bus naar het kampterrein.

  februari 2018

 • 10Anouk21-10-2017

  Hier wordt je stil van

  Wat een ervaring. We zijn er nog steeds onder de indruk van. Bij het binnengedeelte hebben we zoveel kunnen zien... persoonlijke herinneringen en spullen van mensen die daar moesten zijn. Onbeschrijfelijk. We hadden het geluk dat we net op tijd binnen waren voor een lezing van een ooggetuige die 5 kampen overleefd heeft. Woorden schieten te kort... .

  oktober 2017

 • 4Gerhard08-08-2017

  Niet zo heel veel te zien

  Wat er gebeurt is onmenselijk, maar wat er te zien was veel wat tegen. Op het kamp zelf staat een stuk hek een plein met steentjes, 2 wagons een stuk barak en een oude commandant woning.

  Gereisd met partner in augustus 2017

 • 5C, H, P en B01-08-2017

  viel tegen

  Op basis van eerdere beoordelingen verwachtte ik er veel van. Helaas viel het ons flink tegen. Natuurlijk realiseer ik me de gruwelijkheden en verdient het bezoek een goed cijfer als het gaat om de bewustwording. Maar puur objectief gezien is er gewoon weinig te zien om een goede indruk te krijgen en haalt het niet het niveau van Kamp Vucht om maar eens een ander te noemen om niet te spreken over Auschwitz. Dit stuk geschiedenis is blijkbaar niet beschamend genoeg geweest om het kamp zodanig tot monument te maken om nooit te vergeten.

  Gereisd met vrienden in juli 2017


10 van de 646 reviews gezien