Iberostar Tucan
Prachtig kleinschalig hotel met een lekker zwembad. Heerlijk ontbijt en hele lieve mensen + uitstekende service!
44 kamers, kleinschalig hotel, leuk, authentiek opgezet met rieten daken en houten trappen etc. Schoon! Elke dag nieuwe handdoeken, dweil erdoor, gratis flesje water en opgemaakt bed. Als je de auto's niet zou horen rijden op straat en de bouwgeluiden wegdenkt zit je in een klein paradijsje. Veel stellen, tijdens ons verblijf geen gezinnen met kleine kinderen (zijn ook niet specifiek faciliteiten voor denk ik). De foto's kloppen met de situatie; zwembad in het midden met bedden en bar er omheen. Gratis handdoeken service. Wij zijn niet naar het strand geweest ivm aanspoelend zeewier (stinkt!)
Ontbijt is bij restaurant ernaast, is prima, niet hoogstaand, maar voldoende keuze (brood, fruit, eieren, Mexicaans, warm). Als we iets negatiefs moeten zeggen dan is het dat het zwembadniet zeer regelmatig werd schoongemaakt en erg opgewarmd was en dus niet voor veel verkoeling zorgde. Wij hebben geen last gehad van geluidsoverlast, maar ik kan me voorstellen dat hele lichte slapers er moeite mee hebben, want je hoort wel een lichte bas (dreun) tot een uur of drie/vier. (Oordopjes overigens verzorgd door hotel).
Locatie is ideaal, direct achter 5th avenue, wat de main winkel/eetstraat is. Voor eettentjes echter naar de zijstraatjes uitwijken: lekkerder en goedkoper (en geen verplichte 20% fooi).
Excursies naar de tempels aan te raden met NL gids, omdat de tempels zonder de uitleg weinig bieden. Overige excursies kun je beter lokaal boeken ivm de kosten. Naar Tulum, Akumal (snorkelen zonder gids! Is niet verplicht hoor, wat ze ook roepen; doorlopen naar de dive shop en daar snorkelspullen huren en zelf het water in. Je komt de schildpadden vanzelf tegen) en Cancun kun je makkelijk zelf met de bus (Ado) of Collectivo (taxibusjes). Dan ben je voor €2-4 p.p. enkele reis op plaats van bestemming!
Leuk klein hotelletje. Klein zwembad waar altijd plaats was. Prima wifi, zelfs nog als je het hotel al uitgelopen was. Schoonmaak keurig, elke dag. Ontbijt in het Restaurant wat er tegenaan lig. Simpel, maar netjes. 1 Straat van the 5th af en schuin tegenover Coco Bongo. Hier geen enkele keer last van gehad. Personeel allemaal meer dan vriendelijk en behulpzaam. Sommige Mexicanen die bij de winkels en restaurants staan zijn wat opdringeriger. Personeel van Coco Bongo op the 5th slaat alles door een foto te maken en er dan grof geld voor te betalen. Hotel echt helemaal prima.... Ga zo nog een keer.
Está en plena zona de bares, así que el bullicio se oye en las habitaciones hasta las 6 de la mañana. Además oferece pocos servicios: no tiene restaurante (está concertado con un local próximo para ofrecer comidas), ni servicio de habitaciones (no dispone de teléfono para comunicar con la recepción), el bar de la piscina tiene un horario muy reducido, en recepción no saben orientarte sobre actividades o tours, la piscina es bastante pequeña y no es tranquilo, ya que al ubicarse en pleno centro el ruido de coches y pitidos es constante. Además no dispone de zona de playa propia, se encuentra a varias cuadras, y los clubes de playa que ofrecen son de pago. De todos modos, la playa es estrecha y está atestada de tumbonas y barquitas amarradas; por lo que si lo que buscas es playa y baño mejor visitar otras de la Riviera Maya como Xpu-ha o Xcacel, para lo cual necesitarás alquilar un coche o tomar el colectivo.
Wij zijn 9 dagen in dit hotel geweest. De ligging is perfect, dichtbij de winkels/restaurants en bij het strand. Personeel is erg vriendelijk. De kamers zijn ruim. Het ontbijt is in het restaurant naast het hotel, alles is aanwezig. Wij hebben geen last gehad van Coco Bongo. Bij het zwembad zijn genoeg ligbedden.
Het hotel ligt lekker centraal en rustig. We hebben ondanks de 2 minpunten een lekkere vakantie gehad. Er is sprake van gratis Wifi. Een goedwerkende Wifi ,gratis of niet is voor ons altijd een belangrijke punt. Maar de Wifi was van een zeer slechte kwaliteit op de kamer. Dan kun je het beter niet aanbieden. Maar het belangrijkste was de watervoorziening tijdens het douchen. Ik ben best wel wat gewend maar dit sloeg alles. Van koud water tot helemaal geen water meer, terwijl je ingezeept eronder staat. Eerst 5 minuten de kraan aanzetten voordat er wat warm water kwam. Zelfs op Cuba heb ik dit niet meegemaakt. Jammer.
Strandhotel | Beschikbaar |
Adults only | Beschikbaar |