Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Marokko/Marokko/Marrakech

Vakantie in Marrakech

Header Marrakech, Marokko

De Marokkaanse stad Marrakech is een verrassende keuze voor een zonnige stedentrip. De kleurrijke Koningsstad ademt cultuur en heeft volop interessante bezienwaardigheden!

Populair
Marokko
Marokko
Marrakech
Verwijder filters
Over Marrakech

Marrakech is een grote stad in centraal-west Marokko op zo’n tweehonderd kilometer van de Marokkaanse kust en de Atlantische Oceaan. Marrakech is een belangrijke stad vanuit historisch perspectief en een belangrijk punt op meerdere handelsroutes in de Sahara.

De islam is het grootste geloof in Marokko. Ook in Marrakech zie je veel invloeden van de islam terug waaronder veel moskeeën en gebedshuizen, groot en klein. De grootste moskee is la Koutoubia. Helaas is deze voor toeristen niet toegankelijk, maar gelukkig is de buitenkant ook al indrukwekkend om te zien.

Andere bezienswaardigheden in de stad vind je aan het Plaza de Djemaa el Fna, een groot en levendig plein midden in de stad waar van alles te koop is. Eet een hapje bij een van de vele kraampjes of bezoek het historische paleis Palais Bahia met zijn prachtige Arabische details. Er zijn ook verscheidene souks in de stad te vinden. Dit zijn overdekte plaatsen waar handel wordt gedreven en allerlei koopwaar ligt uitgestald op straat. Koop hier verse kruiden, etenswaren, leer, tapijt, sieraden en kleding en laat je inspireren door het bonte pallet van kleuren en geuren. Bezoek ook zeker de Medina (oude stad) tijdens je vakantie in Marrakech.

In Marrakech heerst een landklimaat, waardoor het overdag erg warm kan worden met in de zomer temperaturen rond de 36 graden Celsius. Ten zuiden van Marrakech ligt een groot natuurgebied, het Parc National de Toubkal, dat zeker een bezoekje waard is. Ook vind je hier het Atlasgebergte waar je op sommige plaatsen zelfs kunt skiën. Marrakech is goed bereikbaar via de snelweg A7 en verschillende autowegen zoals de N7, N8 en N9. Marrakech beschikt bovendien over een eigen vliegveld gesitueerd in het zuidwesten van de stad. Marrakech is verreweg de meest toeristische bestemming van Marokko en telt dan ook opmerkelijk veel accommodaties waarvan het grootste deel hotels en luxe resorts.