Bekijk de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor Marokko bij :

Hoe er te komen per vliegtuig, auto, bus, trein

Per vliegtuig
Verschillende luchtvaartmaatschappijen vliegen op Marokko.
De vlucht duurt ongeveer 3 uur en 45 minuten.

Reizen in het land zelf

Snel en comfortabel reizen binnen Marokko kan je het beste per trein doen. De bus en taxi vullen je reis aan. Een auto huren bij de bekende internationale bedrijven is duurder dan in Nederland. Wel is het wegennet zeer goed te noemen. Hier kan je ook prima fietsen. Wil je echt snel reizen binnen Marokko overweeg dan een binnenlandse vlucht met het vliegtuig.

Reisdocumenten

Voor een verblijf in Marokko heeft u geen visum nodig. Wel dient u in het bezit te zijn van een paspoort dat minimaal nog 6 maanden geldig dient te zijn bij vertrek uit Marokko.

Betalen in het land

De nationale munt van Marokko is de Dirham, de wisselkoers wordt van staatswege vastgesteld en is in alle hotels, wisselkantoren en banken hetzelfde. Veruit het makkelijkst is het om contante Euro's te wisselen, dit kan al bij aankomst op de luchthaven. In de grotere plaatsen (Marrakech, Ouarzazate) kan eventueel gepind worden, maar reken niet volledig op deze moderne manier van geld opnemen. In een land als Marokko kan de techniek het makkelijk laten afweten. 1 Euro is ongeveer 12,08 Dirham.{Inentingenen gezondheid}
Er worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aanbevolen. Voor informatie omtrent vaccinaties raden wij u aan contact op te nemen met uw plaatselijke GG en GD of uw huisarts.
Op de website van het Lcr kunt u uitgebreide informatie over vaccinaties krijgen.

 

Inentingen en gezondheid

Voor alle reizigers naar Marokko worden de inentingen tegen hepatitis A en DTP aanbevolen. Daarnaast dienen reizigers een persoongebonden advies aan te vragen om erachter te komen of meerdere intentingen gewenst zijn.

Uw specifieke reisbestemming, verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten, uw gezondheid en uw leeftijd bepalen uiteindelijk welke vaccinaties en maatregelen u dient te treffen. Het is daarom belangrijk u altijd persoonlijk te laten adviseren door een deskundige. Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden gaat reizen, of als u op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep.

Informatie over eventueel benodigde vaccinaties kunt u krijgen via het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering op internet www.lcr.nl
Tevens raden wij u aan informatie in te winnen bij uw plaatselijke GGD.

Elektriciteit

In de grote steden is de netspanning meestal 220 Volt.

Klimaat

Marokko kent veel klimaatverschillen; ten noorden en ten westen van het Atlasgebergte heerst een Middellands Zeeklimaat met gem. temperaturen tussen de 12 graden in de winter en 25 graden in de zomer.
Ten oosten en ten zuiden van het Atlasgebergte heerst een woestijnklimaat met hete zomers met temperaturen tussen de 30 en de 40 graden en grote verschillen tussen dag- en nacht temperaturen.

Taal

Arabisch is de officiële taal, maar men spreekt veelal Berbers. Soms wordt er Frans en Spaans gesproken en maar weinig Engels.

Alarmnummers

Ambulance 15
Politie 19

Bellen vanuit en naar het land

Wilt u vanaf uw vakantiebestemming Marokko naar Nederland telefoneren, dan draait u 00-31. De thuisblijvers die vanuit Nederland naar Marokko willen bellen, doen dat door eerst 00-212 te draaien.

Ambassades, consulaten en verkeersbureaus

Ambassade van Marokko in Nederland
Oranjestraat 9
2514 JB Den Haag
Tel (+31) (0)70 3469617

Nederlandse Ambassade in Marokko
Tel 00-212-37-730758

Nationale feestdagen

Men kent geen christelijke feestdagen. Mohammedaanse feestdagen verschillen jaarlijks van datum. Op deze feestdagen zijn de meeste winkels en banken gesloten.
In november Herdenking van de Vredesmars en het Feest van de Onafhankelijkheid
1 januari Nieuwjaarsdag
ook in januari Manifest van de Onafhankelijkheid
maart Troonfeest, Nieuwjaar voor Moslims

Tijdsverschil

Het tijdsverschil met Marokko bedraagt in de zomer 2 uur (vroeger dan in Nederland) en in de winter 1 uur.

Openingstijden winkels

Zaterdag en zondag zijn de wekelijkse rustdagen.
De winkels zijn open van 9.30 t/m12.00 uur en van 15.00 t/m +/- 19.30 uur.
De openbare besturen zijn toegankelijk van 9.00 t/m 12.00 uur en van 14.30 t/m +/- 18.00 uur.
De bankinstellingen zijn toegankelijk tussen 8.15 t/m 11.45 uur en van 14.15 t/m +/- 16.30 uur.
Tijdens de Ramadan verloopt alles op een vertraagd en ingekort tempo : de uurregelingen lopen van 9.30 t/m +/- 15.00 uur. Dezelfde regeling geldt voor de zomerperiode.