3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Malta/Malta/Mellieha

Vakantie Mellieha

Mellieha is een rustige plaats op een berg in het noordwesten van het eiland Malta. Tijdens een vakantie in Mellieha combineer je dagen op het strand met cultuur en avontuur. Mellieha heeft een leuk en historisch centrum met leuke restaurantjes.

Populair
Malta
Malta
Mellieha
Over Mellieha

Mellieha is een rustige plaats op een berg in het noordwesten van het eiland Malta. Tijdens een vakantie in Mellieha combineer je dagen op het strand met cultuur en avontuur. Mellieha heeft een leuk en historisch centrum waar je een hapje kunt eten in een goed restaurant. Benieuwd of Mellieha een geschikt vakantieverblijf is voor jou? Lees dan zeker even mee.

Al is Mellieha vrij klein, het is wel een van de beste plekken op Malta om te ontspannen aan het strand. Het is zelfs een van de weinige plekken op het eiland die een zandstrand heeft. Tijdens je vakantie in Mellieha kun je eindeloos zonnen bij Mellieha Bay, dat ook wel bekend staat als Ghadira Bay. Dit is het grootste zandstrand van het eiland en dat maakt dat je hier de meest trendy beachclubs vindt. Zie jij jezelf al zonnen met uitzicht op zee en een cocktail in je hand?

Mellieha is een plek met een geschiedenis die goed bewaard is gebleven. Het centrale plein vormt het hart van Mellieha. De kerk ‘Church of Our Lady Victory’ steelt hier de show. Vanaf het centrale plein wandel je naar de ‘Air Raid Shelters’. Deze tunnels zijn door de lokale bevolking van Malta met de hand gegraven tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het maken van een wandeling door de twaalf meter diepe tunnels is dan ook zeer indrukwekkend. 

Heb je de film Popeye ooit gezien? Deze film is opgenomen in Mellieha en de filmset kun je vandaag de dag nog steeds bezoeken. Wandel door de straten van Popeye Village langs de gekleurde houten huizen en het voelt net of je een film binnenstapt. Trek gerust een halve dag uit voor een bezoek aan Popeye Village, want het is een waar attractiepark. Niet alleen kun je een kijkje nemen in elk huisje, er vinden ook shows plaats en voor kinderen zijn er verschillende attracties. Tijdens je vakantie in Mellieha kun je Popeye Village gemakkelijk met de bus bereiken. 

Tijdens een vakantie in Mellieha overnacht je in een hotel of appartement dat altijd op een steenworp afstand van zee ligt. Ben je een echte strandliefhebber? Kies dan voor een hotel aan zee met een privéstrand. Je kunt hier zelfs all-inclusive verblijven zodat je maximaal kunt ontspannen en genieten. Neem vooral even een kijkje tussen ons aanbod en kies jouw favoriet uit. 

En kun je niet wachten om vakantie te vieren in Mellieha op het zonovergoten Malta? Let’s go! 

Reviews over Mellieha