3,8 miljoen reviews
Laagste prijsgarantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Riga

Vakantie Riga

Ben je op zoek naar een originele en gevarieerde stedentrip? Bezoek Riga! De hoofdstad van Letland heeft alles voor een onvergetelijk weekend.

Populair
Letland
Letland
Riga
Over Riga

Riga is de hoofdstad van Letland. De stad telt bijna een miljoen inwoners en ligt aan de rivier de Westelijke Dvina. Deze rivier mondt uit in de Oostzee. In Riga vormen de inheemse Letten (45%) en de Russen (44%) de grootste bevolkingsgroep. Sinds 1991 is Letland onafhankelijk van Rusland. In 2001 vierde Riga haar 800e verjaardag. Letland kent een relatief aangenaam klimaat met koele zomers en milde winters. Voor een zonvakantie hoef je dus niet naar Riga te gaan.

De oude binnenstad van Riga staat op de UNESCO Werelderfgoederenlijst. Dit gedeelte van de stad is bijna een museum op zich. Riga staat vooral bekend om de vele architectonische bezienswaardigheden. Mikhael Eisenstein is de bekendste architect van Riga. In het Stille Centrum, een wijk ten noorden van de oude stad, staan vele nieuwe bouwwerken maar ook traditionele houten woningen. Dit geeft een aparte mix. Een stedentrip naar Riga is dan ook zeer aan te raden. Mooie bezienswaardigheden in de stad zijn onder andere het Kasteel van Riga, de Petruskerk, de Dom, het Bezettingsmuseum, het Vrijheidsmonumenten en het Huis van de Zwartkoppen.

Qua uitgaan is Riga ook voorzien van vele mogelijkheden. Vooral het Domaplein staat bekend om haar vele cafés, bars en nachtclubs. Een opvallend restaurant is Nostalgia. Vroeger kwam hier de Sovjet-elite voor een hapje en een drankje, tegenwoordig is het vooral onder jongeren een zeer populaire uitgaansgelegenheid. De prijzen in Riga liggen relatief laag. Een bezoekje aan een museum kost nog geen drie euro, een biertje is zo’n vijftig cent en een uitgebreide lunchmaaltijd heb je al voor een paar euro. Een leuke manier voor een middagje shopping is de markt. Van groente en fruit tot kleding en schoenen.

Een ritje met het openbaar vervoer is in Riga erg goedkoop. In Letland zijn vooral bussen heel populair. Het openbaar vervoernetwerk in Riga is goed. Maar autorijden en vooral fietsen zijn heel populair in Letland. De huidige wegen zijn kwalitatief goed en de afstanden in het land zijn te doen. Het internationale vliegveld van Letland ligt ongeveer 13 kilometer ten zuidwesten van Riga.

Reviews over Riga