3,8 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Kosovo

Vakantie in Kosovo

Een vakantie naar Kosovo wordt gegarandeerd bijzonder. Dit wordt geen strandaard zonvakantie, maar een vakantie vol natuur en een rijke cultuur. Ontdek het zelf!

Populair
Kosovo
Over Kosovo

Een vakantie in Kosovo? Het is niet de meest voor de handliggende bestemming, maar wel een hele mooie. Vakanties in Kosovo staan niet voor zon, zee, strand en massatoerisme, maar voor een prachtige natuur, interessante cultuur en een hoofdstad die op de werelderfgoedlijst van Unesco staat. Op vakantie gaan naar Kosovo voor een skivakantie kan ook. Een land om te ontdekken!

Kosovo grenst aan Montenegro, Albanië en Macedonië en is sinds een aantal jaren onafhankelijk van Servië. Door oorlogen zijn er wel monumenten verwoest, maar er is nog veel moois te bezichtigen. Wat te denken van de oudste moskee van Kosovo met de hoogste minaret van de Balkan? Deze is te bewonderen in Prizren. In deze plaats vind je ook het mooie Kasteel van Prizren. In de hoofdstad Prishtina staat het nationaal museum van Kosovo en het Newborn monument, waarvan de grote gele letters symbool staan voor de onafhankelijkheidsverklaring van het land.

Kosovo heeft verschillende berggebieden waar je voor een wintersport heen kunt reizen. Een afdaling maken kan het beste in Bresovica. Verwacht hier geen geprepareerde pistes, een beetje ski-ervaring is wel gewenst. En houd je van wandelen en mooie natuur? Dan kun je je geluk niet op in de Rugova Vallei, vlakbij Peja, ook wel: Pec. Of ga voor het wonderschone Mirusha natuurpark, inclusief schitterende watervallen.

Voor toeristen is het over het algemeen veilig in het land. Maar als je naar Kosovo op vakantie gaat, is het wel verstandig om eerst te checken wat het reisadvies is. Betalen doe je er gewoon met de Euro.