Bekijk de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor Kenia bij :

Hoe er te komen per vliegtuig, auto, bus, trein

Per vliegtuig
Dagelijkse vluchten vanuit Amsterdam naar Nairobi met de KLM /Kenya Airways.
De gemiddelde reisduur naar Nairobi is ongeveer 8,30 uur.

Reizen in het land zelf

Per vliegtuig kan men bijna iedere plaats in Kenia bereiken, bijna overal zijn kleine landingsbanen. Men vertrekt vanuit Nairobi (Wilson Airport). Daar krijgt men ook de nodige informatie betreffende prijzen etc.
Men kan een auto huren, voor langer gebruik wordt aangeraden de auto alvast bij boeking te huren, dat is voordeliger. Aangeraden wordt om voor een lange tocht de auto eerst te testen en de banden te controleren. Bepaalde streken van Kenia zijn onveilig om zonder politiebegeleiding te bezoeken. Informeer eerst naar de veiligheidssituatie.
Per bus en per trein. De trein is een goed en veilig vervoermiddel. Tussen de grote steden rijden snelle,luxe bussen en verder rijden er minibussen.
Per taxi; prijzen dienen vooraf afgesproken te worden.
Per boot, Informatie hierover in de haven van Mombassa.
Men kan boottochten maken over het Victoriameer.

Reisdocumenten

Reizigers naar Kenia dienen te beschikken over een visum, kosten ongeveer 50 Euro p.p. Daarnaast dient u over een geldig paspoort te beschikken, dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij terugkeer in Nederland.

Betalen in het land

De munteenheid van Kenia is de Kenya Shilling (ksh), die onderverdeeld is in 100 cents.
1 Euro is ongeveer 107,94 ksh (koers op 27 mei 2005).
Het beste kunt u travellercheques van American Express of Thomas Cook meenemen, in Amerikaanse Dollars in kleine en grote coupures. Bij aankomst op het vliegveld kunt u uw gld omwisselen. Na afloop van de reis kunt u uw geld terugwisselen, mits u uw wisselbriefjes bewaard. Credit Cards worden niet tot nauwelijks geaccepteerd. Het is wel mogelijk om Euro's te wisselen. Op de luchthaven van Nairobi kunt u geld pinnen.

Inentingen en gezondheid

Voorzorgsmaatregelen tegen malaria zijn noodzakelijk
Vaccinatie tegen gele koorts wordt aanbevolen en is soms verplicht. Verder worden inentingen tegen DTP en hepatitis A aanbevolen. Vakantiegangers te maken kunnen krijgen met infectieziekten als bilharzia, difterie, tetanus, polio, gele koorts, buiktyfus, hepatitis A en B en malaria. Het is verstandig om met de GG& GD contact op te nemen over de verlangde vaccinaties. Het landelijk coördinatiecentrum Reizen (LCR) geeft aan dat de gebruikelijke hygiënische voorzorgsmaatregelen in acht dienen te worden genomen. Slechte gezondheidszorg en weersomstandigheden hebben geleid tot uitbreken van ziekten als cholera. Toeristen die de nodige voorzichtigheid betrachten zijn hieraan, zo meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken, slechts in beperkte mate blootgesteld en zelden met ernstige gevolgen. Op de website van het Lcr kunt u uitgebreide informatie over vaccinaties krijgen.

Elektriciteit

Er wordt gebruik gemaakt van 220/240 Volt, met een Engelse 2-polige stekker.

Klimaat

De warmste periode is in de maanden januari tot maart en van augustus tot oktober. Er is een groot verschil tussen dag- en nacht temperatuur (ook warme kleding meenemen!) Vooral in de hoger gelegen gebieden, o.a. Nairobi. Er zijn twee regenperiodes, de korte is ongeveer de maand november en de lange periode van eind maart tot begin juni. Korte vaak hevige regenbuien aan het einde van de dag.
De beste tijd om naar Kenia toe te gaan is van juni tot oktober. De kust kan men beter niet bezoeken in de maanden januari en februari i.v.m. de hoge vochtigheid aldaar.

Taal

Het Shwahili is de officiële taal van Kenia, maar men kan er over het algemeen ook met Engels terecht. Langs de kust ook wel met Duits.
De bevolking stelt het wel erg op prijs als ze in hun eigen taal worden aangesproken!

Alarmnummers

Toeristenpolitie 02/604767 (24 uur per dag)
Alarmnummer 999

Bellen vanuit en naar het land

Wilt u vanuit Kenia naar Nederland telefoneren, dan draait u 00-31. De thuisblijvers die vanuit Nederland naar Kenia willen bellen, doen dat door eerst 00-254 te draaien.

Ambassades, consulaten en verkeersbureaus

Ambassade van Kenia
Nieuwe Parklaan 21
2597 LA Den Haag
Tel 070-350 42 15.

Nederlandse ambassade in Nairobi
Tel 00 254 2447417

Kenya Tourist Board
Leliegracht 20
1015 DG Amsterdam
Tel. 020 638 46 61

Nationale feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
1 mei Dag van de Arbeid
12 December Onafhankelijkheidsdag
25 en 26 December Kerstmis
En verder de belangrijkste christelijke en islamitische feestdagen.

Tijdsverschil

In Kenia en Tanzania is het twee uur later dan in Nederland. Als in Nederland de zomertijd is ingegaan, is het verschil een uur.

Water

Uitsluitend "gebotteld" water drinken.

Openingstijden

Winkels:
Maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur
Middagpauze is van 12.30 tot 15.00 uur
Zaterdag van 8.00 tot 12.30 uur