7.5GoedScore uit 222 reviews

Over Camping Rosselba le Palme

Camping Rosselba Le Palme in Elba is een mooie terrassencamping met een enthousiast animatieteam. Vanwege de vele heuvels is deze camping niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. Je kunt hier glamperen en naar het zwembad, met de kinderen naar de animatie of snorkelen. Verder kun je in de omgeving de natuur en gezellige dorpjes ontdekken.

Vakantiegangers vinden Rosselba le Palme een groene oase vol sfeer, waar je ondanks de stevige klim beloond wordt met adembenemende uitzichten. Het zwembad, compleet met badmutsverplichting, is een frisse duik waard, en de botanische tuin voegt een kleurrijke toets toe aan de ervaring. De mobile home "Diamante" biedt, ondanks haar gedateerde inrichting, een aangenaam schaduwrijk onderkomen tijdens de hitte. Schoonheid en netheid scoren punten, zowel in de accommodaties als in de toiletten. Bovendien is het personeel vriendelijk en behulpzaam, wat de vakantiebeleving verhoogt. Dit alles maakt Rosselba le Palme tot een geliefde bestemming die vakantiegangers graag nog eens bezoeken.

• BBQ toegestaan

Camping Rosselba le Palme

7.5GoedScore uit 223 reviews

Leuk voor een keer
Door Lisa op 25-08-2024

We hadden een tent gehuurd via all camps.
Tent was prima! Wel aardig hoogteverschil op de camping maar dat weet je als je naar een terrassen camping gaat. Supermarktje heeft de basisbehoeften maar is erg duur. 5 min met de auto en je bent bij een ander klein supermarktje die veel goedkoper is.
Zwembad is prima maar om het zwembad heen wordt het slecht schoongemaakt. Aan de rand van het zwembad lag een haarelastiekje en een pleister en dat heeft er een paar dagen gelegen. Ook het onderhoud van het sanitair was slecht. Wordt 1x per dag schoongemaakt en is erg gedateerd. Niet alle sloten kunnen dicht, douche kop geeft een smalle harde straal en bij de kranen is het groom totaal afgesleten en vol met kalk. Wel voldoende warm water. Restaurant binnen ziet er ongezellig uit. De buitentuin van het restaurant heeft wel sfeer. Eten is redelijk maar de bediening doet soms maar wat.

Fijne, mooie, groene camping!
Door AnneJuul op 19-08-2024

Prachtige groene camping met fijne sfeer en lekker zwembad met verplichte badmuts. Appartement Elicriso is prima, wel gedateerd. Kan een opknapbeurt zeker gebruiken. 1 airco lekte en ‘t keukengerei was minimaal. Ondanks dat een heerlijke vakantie gehad op het prachtige Elba en op deze camping. Houdt er rekening mee dat er echt heel steile stukken zijn op de camping, als je daar je accommodatie hebt is het écht een flinke klim. Wij komen er gerust nog eens terug!

Vakantie gezin juli 2024
Door Christine Peeters op 04-08-2024

Wij verbleven 2 weken op deze camping in juli 2024. Prachtige terrassencamping met subliem uitzicht vanaf verschillende plekken en bovenaan. De botanische tuin en de bloemen en planten verder op de camping zijn prachtig. Wij hadden een zeer grote staanplaats bijna bovenaan (1), wat een hele klim was, maar mooi uitzicht. Wel geluid van de weg, maar niet van de animatie. Als je aankomt, vraag je je af waarom maar 3 sterren? Maar dit wordt duidelijk als je het sanitair ziet wat gedateerd is en matig wordt schoongemaakt. Er is een nieuw toiletgebouw achter de tennisbaan wat wel nieuw en prachtig is en niet in verhouding staat tot de rest. Het zwembad is prachtig, maar wordt ook slecht schoongemaakt. Veel kinderen last van oorontsteking w.o. ook onze dochter en schoonzoon. De animatie wordt leuk gedaan, maar voor ons te lawaaierig in de avonduren. Staanplaats is niet te reserveren, dus als je dichtbij zwembad staat, hoor je dit goed.

Camping Rosselba le Palme

Prachtige camping, veel schaduw
Door Marieke op 07-09-2023

Rosselba le Palme is één van de mooiste en vooral groenste campings die ik ooit heb gezien. Ja, je moet stevig omhoog lopen naar je tent of huisje, maar daar krijg je fantastisch uitzicht voor terug. Het is de grootste camping van Elba, maar dat merk je niet zo omdat het in terrassen tegen de heuvel is gebouwd, met als middelpunt het leuke zwembad. Het winkeltje is klein maar heeft alle basiszaken in huis (en is veel fijner dan het krappe supermarktje 5 min rijden verderop). Het personeel is vriendelijk en servicegericht. Wij hadden een mobile home "Diamante" dat de hele dag in de schaduw stond, wat gezien de hitte heel fijn was. De caravan is ietwat gedateerd maar heel schoon. De toiletten waren ook schoon. De camping is zo groot dat je er prachtig kunt wandelen en kunt genieten van de mooiste uitzichten over de baai. Ik begrijp het lage gemiddelde cijfer dus écht niet!

Fijn verblijf op een prachtig eiland!
Door Marco op 20-06-2023

We verbleven in een Diamante chalet rechtstreeks via de camping geboekt. Overall zijn wij heel tevreden over deze camping. Personeel is vriendelijk, spreekt redelijk tot goed Engels. Het is er schoon, afval kan geschieden op verschillende plekken worden ingeleverd. Zelfs onze hybride auto kon aan de lader voor slechts €25,- per week.
Het restaurant is prima en er zijn voldoende gelegenheden in de buurt om lekker te eten. In het nabij gelegen Nisporto zit een prachtig restaurantje met dito uitzicht over de zee. En op 15 km afstand nabij Capoliveri ligt een prachtig restaurantje die door Michelin is aangeschreven en zeker de moeite waard is wanneer u van de betere keuken houdt.

Er is een aantal nadelen op de camping. De plaatsjes zijn relatief klein en de toiletgebouwen zijn wat gedateerd. Het restaurant vd camping is redelijk modern, het zwembad idem.

Het is een terrassencamping. Als vijftigers hadden we er weinig last van.

Teleurstelling
Door Dronten op 16-08-2022

Wat een teleurstelling was dit voor ons na 1500 km rijden. Eerste 2 plekken die ze lieten zien sloegen echt helemaal nergens op. Geen ruimte om je bagagewagen te stallen en amper ruimte om bij je tent te komen. Deze plekken zijn onderin. Heel veel herrie ook vh zwembad en de avond shows.
Wij zijn naar boven gegaan. Niet normaal hoe steil het is.!!!! Je hebt terrassencamping en terrassencamping maar dit slaat nergens op. Niet te doen om dit steeds lopend te doen ivm de hitte en stijgingspercentage!!!
Uitzicht is wel prachtig.
Camping zelf is sfeerloos vinden wij iedereen staat apart waardoor de kinderen moeilijk contact konden maken.

Zwembad boven is van 11:30 tot 15:30 dicht waardoor iedereen in het naar grote bad moet. Badmuts verplicht.
Elba is verder prachtig!! Was alleen te heet toen wij er waren.

Kortom voor ons nooit meer deze camping!!