Podere Tampiano
Adresgegevens | Via Tampiano, 56036 |
Podere Tampiano
Eind april 1 week verbleven bij Corrie en Wim van Dijk in Palaia, Toscane. Wat een ontzettend aardige mensen!! Ze verbouwen hun eigen wijnen en olijfolie (mmmm)! Podere Tampiano ligt even buiten het dorp Palaia met uitzicht op de natuur, je hoort alleen de vogels en de stilte. Heerlijk!
Het appartement (wat boven de woning van Corrie en Wim ligt) is erg groot en werkelijk van alle gemakken voorzien. Aan een van de slaapkamers grenst een groot balkon waar we met ons 5-en in de ochtend in het zonnetje hebben ontbeten. Behalve het balkon heb je ook de beschikking over een terras, deels overdekt. Ondertussen dat de kinderen verstoppertje speelden, tekenden en voetbalden hebben wij daar heerlijk zitten lezen.
Vanuit Tampiano hebben we diverse uitstapjes gemaakt naar Volterra, San Gimignano en San Miniato. Prachtige stadjes!
Podere Tampiano is een zeer gemoedelijke, rustige stek. Geen muziek, geen andere vakantiegasten, wel rust en natuur. En een groot appartement dat qua inrichting voldoet aan de 'normale' eisen; goed meubilair, goede verlichting, voldoende kookgerei, linnen- en serviesgoed, prima bedden, schoon en een kortgeleden gerenoveerde badkamer. De Nederlandse uitbaters houden zich op de achtergrond, maar je kunt altijd terecht met je vragen, voor een tip of een klein babbeltje. Zeker voor rustzoekers en lezers dé plek om naartoe te gaan.