Kleinschalig Cefalu

Populair
Kleinschalig
Italië
Sicilië
Cefalu

Wat zeggen bezoekers over

Cefalu

185 reviews

7
Top, gezellige drukte
Door ingrid somhorst op 06-09-2019
Gereisd met partner

Cefalu is een mooie plaats. Echt wel een aanrader. Een leuk chaotisch Italiaans dorp. Smalle straatjes waar men iedereen door heen propt.

9
Sfeervol stadje!
Door Carolien op 26-07-2019
Gereisd met jonge kinderen

Pittoresk, druk stadje, typisch Siciliaans, met kleine straatjes en balkonnetjes waar de was buiten hangt. Erg sfeervol, vooral in de avond. In juli ligt het strand wel bomvol en betaal je 25 euro voor 2 bedden en een parasol (áls je nog een plek kunt vinden). Parkeren is ook een klein drama en dat maakt t plaatsje wel wat lastig te bezoeken helaas. Bij het treinstation hadden we een paar keer geluk en met de stadsbus of taxi vanuit de wijk Mazzaforno was ook goed te doen (eur 15). De oude wasplaats midden in het centrum is magisch. Leuke, betaalbare restaurantjes waren i.i.g. Tinchitè en Tiiviti. prijsnivo viel ons sowieso mee, vooral in de Deco supermarkt. Bijna goedkoop! Met de trein naar Palermo is erg leuk om te doen, evenals de bergdorpjes in Madonie NP vlakbij. Ook Lido Gorgo is een aanrader, prachtig lang strand op 15 min rijden. Etna was ons net iets te ver (2,5 uur rijden one way, met een kind..) dus hebben we niet gedaan.

3
Nooit meer.
Door Bas op 17-07-2019
Gereisd met oudere kinderen

Sicilië is het afvoerputje van Europa. Wat een armoede en vuiligheid. Zeker als je door de buitenwijken rijdt. Alle afval wordt illegaal gedumpt langs de weg, veel leegstaande krotwoningen sloppenwijken. De mooie plaatsjes, Taormina Cefalu Agrigento en de Etna worden overspoeld door toeristen. Parkeren is een ramp, een stukje schoon strand niet te vinden. Als je hier bent geweest en je ogen de kost geeft weet je dat het milieu een verloren zaak is.

8
mooi stadje met leuk strand en gezellige straatjes
Door Ilja op 03-05-2019
Gereisd met jonge kinderen

Cefalu is een gezellig stadje met veel winkeltjes en restaurantjes, een historische kathedraal en een lekker zandstrand. In het centrum is autoverkeer beperkt mogelijk, rondom het centrum is er parkeermogelijkheid. Echter zijn de parkeergelegenheden vaak vol, velen doen alles met de auto. Het strand is heerlijk, leuk zandstrand aan de boulevard en voor het historische centrum. Het middelpunt van Cefalu is de rots, die ook te bewandelen is.

9
Mooi stadje!
Door Johan de vries op 27-08-2018
Gereisd met oudere kinderen

Mooi stadje en mooie stranden. Zeker de moeite waard om te bezichtigen!

9
zou er zo weer hen gaan de natuur is zo mooi
Door Karin en wilco op 09-05-2018
Gereisd met partner

Mooi centrum je kan er heerlijk eten lekker ijs,kortom het is er prachtig en de mensen zijn heel vriendelijk.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.