Vakantie Urbino

3 accommodaties

Populair
Italië
Le Marche (De Marken)
Urbino
Verwijder filters

Wat zeggen bezoekers over

Urbino

33 reviews

9
Een prachtige ervaring, en we komen terug.
Door Ton Laeven op 05-12-2018
Gereisd met vrienden

Urbino, De stad van Rafael, het begin van de Renaissance. De stad van de Montefeltro's, waardoor de hele omgeving bezaaid is met kastelen. Urbino, stad van miljoenen bakstenen en rode pannen.Van smalle, en vaak hellende straatjes. Een levendige stad door de aanwezigheid van een Universiteit. Stad met een majestueuze domkerk en een schitterend (museum-) paleis. Heerlijke terrasjes waar je ook nog bij gebruik van een alcoholisch drankje een schaal vol lekkers krijgt. Urbino, centrum van een schitterende regio: een bezoek aan Grandara, de Gola del Furlo, San Leo, San Marine etc.etc mag zeker niet ontbreken.

10
Je verwacht elk moment een ridder op paard.
Door Louis Bosten op 02-12-2018
Gereisd met partner

Een bezoek aan dit middeleeuws stadje is een bezoek meer dan waard.

9
Fantastisch plaatsje
Door Wim Wilman op 14-08-2017
Gereisd met partner

Op 35 km van de kust ligt het kleine universiteitsstadje Urbino in de heuvels van de Appenijnen. Een mooi charmant plaatsje met toch wel redelijke hoogteverschillen in het centrum maar met een fantastische cultuur en mooie kunst. San Marino, De kust (omgeving Pesaro en Fano) zijn eenvoudig te bereiken en hebben een heerlijk langzaam aflopend zandstrand. . Urbino is een heerlijk relaxte plek.

9
Een pareltje
Door Paul van Velzen op 09-07-2017
Gereisd met partner

Urbino is klein maar fijn en een van de hoogtepunten in het noordelijk deel van Le Marche. Het centrum is uitermate goed geconserveerd met behoud van authenticiteit. Maar ook heeft het een zeer gezellige uitstraling, o.a. omdat het ook een studentenstad is. Er zijn erg sfeervolle pleinen omgeven door bijzonder steile straten, dus voor bezoekers die minder goed ter been zijn niet zo geschikt. Ook is er een behoorlijk grote markt.

9
Mooi studentenstadje
Door Martin Breet op 09-06-2016
Gereisd met partner

Urbino heeft een relatief klein historisch centrum. Vele kleine (steile) straatjes bieden de mogelijkheid heerlijk door de stad te dwalen en geven met regelmaat een mooi uitzicht. Het centrale plein biedt diverse eet- en drink gelegenheden. Verspreid over het centrum zijn er een aantal leuke winkeltjes en musea.

8
Prachtige stad
Door Veenstra op 25-02-2016
Gereisd met partner

Urbino is een mooie gezellige stad met veel studenten. Vooral aan het einde van de middag is het gezellig met alle terrasjes. De prachtige kleine straatjes en trappetjes zijn de moeite waard, maar je conditie moet wel oke zijn :-)

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.