/https%3A%2F%2Fq-xx.bstatic.com%2Fxdata%2Fimages%2Fhotel%2Fmax1500%2F22569567.jpg%3Fk%3Ddd8a96866089e4fed4a550dfbf8c3a7be36b8a8c621d596091750f0c16c84c7b%26o%3D)
Vind en boek jouw ideale vakantie

Zorgeloos en snel op vakantie? Vind en boek jouw ideale vakantie
Ravello
Als je van plan bent om naar de Amalfi kust te gaan ( waar Ravello aan ligt) moet je wel goed ter been zijn! En zorg ook dat je een goede camera bij je hebt; wat is het hier prachtig😊 De vergezichten blijven je verbazen, mooier dan het mooiste schilderij!😍 Je moet ook een goedgevulde portomonee hebben want deze streek is niet goedkoop en zeker als je een bezoek brengt aan het eiland Capri moet je niet op een eurootje meer hoeven kijken maar is zéker de moeite waard!! De mensen zijn er supervriendelijk, het eten heerlijk en het is er bijna altijd mooi weer😎
Volgens onze smaak toch, zeer mooi karakteristiek stadje, prachtige natuur, vergezichten, oogt niet toeristisch maar goede resto's en leuke winkels.
Ravello ligt helemaal aan het einde van de beroemde amalfikust. Mijn man en ik vonden deze plaats de mooiste van ze allemaal. Natuurlijk liggen plaatsen als Positano en Amalfi een stuk mooier en zijn de uitzichten prachtig. De sfeer en omgeving in Ravello vonden wij erg prettig, niet zo toeristisch als de andere genoemde plaatsen.
Een stadje met steegjes, trappen en overwelfde passages, het stadje is gebouwd tegen de steile hellingen, aan het pleintje midden in het stadje ligt de ingang van de Villa Rufolo en de kathedraal van Ravello die in de 11e eeuw is gesticht en heeft een aardig interieur. Zeer bezienswaardig is het park van de Villa Cimbrone. De weg omhoog door de bergen naar de Albinopas zit vol met haarspeldbochten maar voert een een schitterend landschap.
Ravello is een elegant, een beetje chique, stadje in de bergen boven Amalfi. Ga de trap naast de dom omhoog en sla linksaf. Een stukje verderop heb je een mooi uitzichtpunt (deze plek is in 1953 gebruikt als filmlocatie (John Huston)). De kathedraal is aardig maar niet spectaculair. Villa Cimbrone mag je absoluut niet missen. De villa is een hotel maar de tuinen zijn te bezichtigen (€ 11,00). Aan het eind van de tuin heb je een schitterend uitzichtpunt met borstbeelden en een balkon. Villa Rufolo is zeker minder mooi en een tegenvaller (€ 11,00), zeker als het podium opgebouwd wordt vanaf de maand juni voor de concerten die hier gegeven worden. Je hebt dan geen toegang tot het grote uitzichtterras. Het prijspijl in Ravello is hoog !