Vakantie Calcutta (Kolkata)
Calcutta (Kolkata)
Interessant is de bloemenmarkt onder de Howrah Bridge. Bij de Kali tempel was het zo druk dat we 2 uur in de rij moesten staan om er in te kunnen. Dat hebben wij dus niet gedaan. Bij de Kali tempel konden we wel de pool (tank) zien en enkele beeldjes buiten het hoofdgebouw. De Jain tempel is interessant. Je mag niet in de tempel, maar de tuin bij de tempel is zeker de moeite waard. Het Moeder Theresa huis is eenvoudig. Het Victoria Memorial was mooi. We hebben rondom het gebouw door de tuin gelopen. De Bara Bazar (oude straatjes) is het echte oude Calcutta. Bijzonder druk met het normale Indiase leven.
a place worth seeing at least once ina lifetime. The noises, the colours the cultural sites.
Kolkata is een stad van uitersten: Van modern en rijk tot bittere armoede. Dit alles direct naast en door elkaar. Interessante uitstapjes mogelijk naar Belur Math, de tempel van Kali Maa en het Victoria memorial. En het eten...waanzinnig goed. Het Indiaas museum heeft een mooie collectie, maar is erg stoffig... Een stad die niet de reis waard is, maar als je in de buurt bent wel even moet bekijken.
Muy triste. mucha pobreza. hay que ir a ayudar en vez de vacaciones. toda ayuda es poca