Boek jouw vakantie zonder zorgen: lees hier alles over jouw vakantie tijdens corona.

Zlatibor
Advertentie

 • Met wie en wanneer reis je?

  Als we dat weten, kunnen we je overal de juiste prijsinformatie laten zien.

  2 volwassenen
  Volwassenen

  12+

  2

  Kinderen

  2 tot 12 jaar

  0

  Baby's

  Jonger dan 2

  0

  Leeftijd bij thuiskomst. Min. 1 persoon ouder dan 18.
Advertentie
Annuleren

Jouw filters

Sorteren:
Kaart
2

hotels Zlatibor

Reviews over Zlatibor

Review toevoegen

 • 9Niels03-03-2013

  Schitterende variatie natuur en cultuur

  Zlatibor is een bergketen (onderdeel Dinarische Alpen) en district in het westen van Centraal-Servië. Het ligt in het noorden van Stari Vlah, een historische grensregio tussen Raška, Herzegovina en Bosnië met grenzen van koninkrijk Servië, keizerrijk Oostenrijk – Hongarije en Ottomaanse rijk. In de middeleeuwen behoorde Zlatibor tot Raška, de toen sterkste staat binnen Servië. Door deze ligging zijn veel monumenten van cultureel en spiritueel erfgoed aanwezig. Het Mileševa klooster in de buurt van Prijepolje is gebouwd in 1234. Dit was na het ontvangen van Sint Sava’s beenderen, de belangrijkste heilige van Servië, het 1 na belangrijkste klooster. Mileševa is herhaaldelijk verwoest en opnieuw opgebouwd. Gelukkig zijn ca. 100 fresco’s en iconen bewaard gebleven. De belangrijkste is de “Witte Engel”, een binnen de orthodoxe kerk veelvuldig gebruikt religieus icoon.

  Vanuit Arilje en Kraljeve Vode (Zlatibor dorp) is Studenica, het beroemdste klooster van Servië, goed te bereizen.

  • 7Uitgaanslevenn
  • 9Cultuur
  • 9Omgeving
  • 8Sfeer in stad

  augustus 2012

 • 9Jasmina02-03-2013

  Schone lucht, veel afwisseling en folklore

  Zlatibor: dunbevolkt, weinig industrie, schone lucht, veel zonuren en folklore. De bergketen omvat ca. 300 km² met vooral toppen tot iets boven 1.000 meter. Hoogste bergtoppen: Tornik met 1.496 en Čigota 1.422 meter. Op Tornik ligt een middelgroot skicentrum. Vroeger zijn sportcentra gebouwd waar balsporten, tennis en zwemmen hun trainingskamp verzorgden. Hieromheen zijn accommodaties gebouwd. Kamers en appartementen zijn in bijna alle dorpen overvloedig en betaalbaar aanwezig.

  Zlatibor is heel geschikt voor gezinnen met kinderen maar ook ideaal voor mensen die houden van een variatie in rust, actief zijn, genieten van het platteland en culturele attracties. Natuurliefhebbers kunnen zich uitleven (diversiteiten planten, bomen, insecten, amfibieën, reptielen, wildleven). Voor zomertoerisme bestaan naast de stuwmeren en zwembaden vele mogelijkheden voor een actieve vakantie. Er zijn paden voor wandelen en mountainbiken naar o.a. Čigota, Crni Vrh, Rzav canyon en Ribničko Jezero.

  • 7Uitgaanslevenn
  • 9Cultuur
  • 9Omgeving
  • 8Sfeer in stad

  juli 2012

Advertentie
Advertentie