Goed nieuws! Alle EU-landen hebben nu code groen of geel. Lees hier wat dat betekent voor jouw vakantie.

Advertentie

hotels in Terni


 • Met wie en wanneer reis je?

  Als we dat weten, kunnen we je overal de juiste prijsinformatie laten zien.

  2 volwassenen
  Volwassenen

  12+

  2

  Kinderen

  2 tot 12 jaar

  0

  Baby's

  Jonger dan 2

  0

  Leeftijd bij thuiskomst. Min. 1 persoon ouder dan 18.
Advertentie
Annuleren

Jouw filters

Sorteren:
Kaart
9

hotels Terni

Reviews over Terni

Review toevoegen

 • 9Monique10-11-2007

  De watervallen zijn schittererend. In 271 v. C. liet de Romeinse consul een kanaal graven om de moerassige rietvlakte te ontginnen, waardoor het water vanaf 165 meter hoogte in drie machtige watervallen het Neradal in stortte. Sinds 1924 benut men de vrijkomende energie om stroom op te wekken door het water door buizen te laten stromen. Het schouwspel is daarom alleen op vaste tijden te bewonderen. Houdt dit dus in de gaten!

  Religieuze geschiedenis Voordat Umbria ontdekt werd door de Toscane-liefhebbers, kwamen de toeristen vooral voor de religieuze geschiedenis. Deze streek heeft meer dan 50 heiligen voortgebracht. De meest bekende, San Francesco, de patroonheilige van Italië, werd hier geboren en heeft zijn sporen nagelaten.

  De beschermheilige van de verliefden, San Valentino, kwam uit Terni. Zijn sterfdatum 14 februari is een commercieel succes geworden.

  • 7Uitgaanslevenn
  • 10Cultuur
  • 10Omgeving

  Gereisd in november 2007

 • 8Hans07-11-2007

  De Italiaanse stad Terni ligt in de Midden-Italiaanse regio Umbrië en is hoofdstad van de gelijknamige provincie. Terni is de meest geïndustrialiseerde plaats van Umbrië. De stad bevindt zich op een waterrijke vlakte met de rivieren Serra en Tescino. Terni heeft een jonger uiterlijk dan de andere steden van Umbrië. Dit is een gevolg van de zware bombardementen die gedurende de Tweede Wereldoorlog een groot deel van het historische centrum vernietigden.

  Iets van oosten van Terni liggen de enorme kunstmatige watervallen Cascate delle Marmore, deze stromen niet altijd, maar alleen op vaste tijden in het weekend en op feestdagen. Prachtig mooi, indrukwekkend!!!

  • 7Uitgaanslevenn
  • 8Cultuur
  • 9Omgeving

  Gereisd in november 2007

Advertentie
Advertentie