Advertentie

 • Met wie en wanneer reis je?

  Als we dat weten, kunnen we je overal de juiste prijsinformatie laten zien.

  2 volwassenen
  Volwassenen

  12+

  2

  Kinderen

  2 tot 12 jaar

  0

  Baby's

  Jonger dan 2

  0

  Leeftijd bij thuiskomst. Min. 1 persoon ouder dan 18.
Advertentie
Annuleren

Jouw filters

Sorteren:
Kaart
4

hotels Kemi

Reviews over Kemi

Review toevoegen

 • 9Andrew25-02-2010

  In de winter erg bijzonder...

  Slechts in de winter is deze stad aan de Botnische Golf een bezoek waard. Dan zijn de leukste attrakties van Lapland hier te beleven. Op de eerste plaats het befaamde Lumilinna Sneeuwkasteel, inclusief hotel. Logischerwijs alleen in de winter aanwezig. Het kasteel, met ijssculpturen, restaurant, bar en kapel, heb je na ruim een uur wel gezien. Kinderen kunnen zich vermaken op de ijsglijbaan. Overnachten in het sneeuwhotel is een bijzondere belevenis. De tweede attraktie betreft een dagcruise op de ijsbreker Sampo, bouwjaar 1960. Enkele keren per week maakt dit schip een tocht over de bevroren Botnische Golf. Je krijgt een rondleiding en kan het breken van het ijs horen en zien. Absoluut hoogtepunt is een duik in het ijskoude water als het schip stilligt. Gelukkig wel met een speciaal dompelpak. Alleen géén bommetje en uitkijken voor hitsige zeehonden :-) Het hele jaar is het sierstenen museum Jalokivigalleria geopend, in een mooi oud douanepand. Kemi ligt op ca 2hr rijden van Rovaniemi

  Rapporteren
  • 9Omgeving

  Gereisd met partner in februari 2010

 • 7martinezeeman29-03-2008

  Fins Lapland… En je gelooft weer in sprookjes

  De Hollandse winter: grauw, regen, wind… Of het nu door het broeikaseffect komt, of omdat de aarde altijd al aan verandering onderhevig is: de tijd van sneeuw en ijs lijkt lang geleden en een sprookjesachtig wit landschap kennen we hier vooral van kerstkaarten.

  Voor degene die het niet kan verkroppen nooit meer een sneeuwpop te kunnen maken, is er een oplossing: in Lapland valt iedere winter genoeg sneeuw om je te doen geloven dat je in een andere wereld terecht bent gekomen. En behalve sneeuwpoppen maken is er meer te doen! Wat je niet mag missen is een sledetocht waarbij je zelf de husky’s aanstuurt. Je komt in gebieden waar je te voet niet komt en het enige geluid dat je hoort, zijn de honden die zich een weg banen door de sneeuw. Overnacht in het Snow Castle, dat ieder jaar opnieuw uit sneeuw en ijs uit de Botnische Golf opgebouwd wordt. Pak je koffer, skibroek, lange onderbroeken en snowboots en boek die onvergetelijke reis!

  Rapporteren
  • 6Uitgaanslevenn
  • 7Cultuur
  • 9Omgeving

  Gereisd met partner in januari 2008

Advertentie
Advertentie