/Hongarije/Hongarije/Boedapest

Vakantie Boedapest

79c37f95-destinations 0018 boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije en telt ongeveer 1,7 miljoen inwoners. De stad is in 1873 ontstaan na de samenvoeging van de steden Pest en Boeda. Rivier de Donau scheidt deze delen. Boedapest is de ideale bestemming voor een culturele stedentrip.

Hongarije
Hongarije
Boedapest
Verwijder filters

8 accommodaties

Over Boedapest

Boedapest is de hoofdstad van Hongarije. De stad telt ongeveer 1,7 miljoen inwoners en ligt aan de rivier de Donau. De stad is in 1873 ontstaan na de samenvoeging van de steden Pest en Boeda. De stad is het culturele, economische en politieke centrum van Hongarije. Vooral de cultuur speelt een voorname rol: Boedapest wordt gezien als het culturele middelpunt van Centraal-Europa. Boedapest is dus de ideale bestemming voor een culturele stedentrip.

Boedapest is een museum op zich. De meest vooraanstaande bezienswaardigheden van Boeda, het gedeelte aan de westoever van de Donau, zijn de Burcht, het vissersbastion en de Matthiaskerk. De Táncsics Mihály utca is een bezienswaardige straat op de Burchtheuvel. Aan de Táncsics Mihály utca zijn vele mooie huizen en andere gebouwen te zien. Aan de andere kant van de Donau, in Pest, zijn zowaar nog meer mogelijkheden voor culturele uitstapjes. In dit deel van Boedapest zijn het parlementsgebouw, het stadspark, de dierentuin, het pretpark, de Andrássyboulevard, meerdere koffie- en badhuizen, vele theaters en de welbekende Sint-Stefanusbasiliek te bewonderen. Boedapest, een ideale stad voor sightseeing.

De Hongaarse keuken staat bekend om de goulash met rundvlees en de typische Hongaarse vissoep. In Boedapest zijn vele eetgelegenheden. Er zijn restaurants in alle prijscategorieën en met een diversiteit aan specialiteiten: van internationale tot lokale gerechten. Een goede stoofpot zal echter op iedere menukaart aanwezig zijn.

In het hart van Boedapest ligt de Váci straat. Aan deze straat bevinden zich de meeste winkels. Boedapest staat bekend om haar vele parfumerieën, kledingzaken en bijouterieën. In de straten rondom de Váci zijn kleinere winkeltjes te vinden. Ongetwijfeld zult u daar producten als marsepein, ijs en porselein vinden. Hongaren zijn er dol op.

Het klimaat in Hongarije valt onder het gematigd landklimaat. Dit betekent dat het weer in Boedapest ’s winters koud en nat en in de zomer warm is. Als u per vliegtuig in Boedapest aankomt landt u op het Ferihegy International Airport, zo’n 12 kilometer buiten de hoofdstad. Dit vliegveld is één van de belangrijkste vliegvelden van Centraal-Europa.

Boedapest kent een zeer uitgebreid netwerk qua openbaar vervoer. Metro’s, stadsbussen, trams, trolleybussen, een tandratbaan, een stoeltjeslift en een kabeltrein: in Boedapest komt u altijd op uw bestemming.

Wat zeggen bezoekers over

Boedapest

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.