/Griekenland/Lesbos/Eftalou/Molyvos

Vakantie Molyvos

Molyvos

Molyvos is een populaire vakantiebestemming en heeft veel bezienswaardigheden. Molyvos is karakteristiek voor het eiland vanwege het gebruik van een steensoort bij de bouw van de huizen die afkomstig is uit de bergen.

Griekenland
Lesbos
Eftalou/Molyvos
Verwijder filters

7 accommodaties

Over Molyvos

Eftalou en Molyvos zijn twee aan elkaar grenzende plaatsjes op het Griekse eiland Lesbos. Molyvos is een populaire vakantiebestemming en heeft veel bezienswaardigheden. De burcht van Molyvos is in 1373 in laat-Byzantijnse stijl gebouwd en is het best bewaarde fort van Lesbos. Het fort wordt tegenwoordig gebruikt als openluchttheater. Het uitzicht vanaf het fort is prachtig. Je kunt vanaf hier de omliggende eilanden zien liggen, waaronder de kust van Turkije. Molyvos valt onder de monumentenzorg en is karakteristiek voor het eiland vanwege het gebruik van een steensoort bij de bouw van de huizen die afkomstig is uit de bergen. In het stadhuis van Molyvos vind je een archeologisch museum met een kleine collectie potten, urnen, munten, oude foto’s en een beeldje van Aphrodite die zeker 2500 jaar oud moet zijn. Als je wilt shoppen zijn er een aantal kleine winkeltjes en voor een hapje eten zijn er voldoende terrasjes waar je kunt plaatsnemen.

Eftalou is een aangrenzend dorpje met veel hotels. Je vindt hier een strand en een warmwaterbron. Het dorp ligt op slechts 2,5 kilometer van Molyvos.

Wat zeggen bezoekers over

Eftalou/Molyvos

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.