Boek jouw vakantie zonder zorgen: lees hier alles over jouw vakantie tijdens corona.

Vakantie Agia Marina

Aan de noordwestkust van het eiland Kreta ligt Agia Marina. Een gezellige badplaats die geschikt is voor een heerlijke vakantie onder de Griekse zon. Hier vind je uitgestrekte zandstranden met speelmogelijkheden voor de kinderen en gezellige beach bars.

Populair
Griekenland
Kreta
Verwijder filters
Over Agia Marina

Aan de noordwestkust van het Griekse eiland Kreta ligt Agia Marina. Een gezellige badplaats die geschikt is voor een heerlijke vakantie onder de Griekse zon. Hier vind je uitgestrekte zandstranden met speelmogelijkheden voor de kinderen en gezellige beach bars. Tijdens je vakantie in Agia Marina geniet je van heerlijke temperaturen dankzij het Middellandse zeeklimaat. In de buurt van de badplaats liggen bovendien leuke steden zoals het bruisende Chania. Ben je al nieuwsgierig geworden naar deze badplaats? Lees dan zeker even mee.

Agia Marina is een Griekse badplaats met een gezellig centrum. Hier loop je langs de bekende witte huisjes met blauw geverfde luiken precies zoals je ze op ansichtkaarten ziet. In de hoofdstraat kun je shoppen in een van de boetiekjes of proeven van Griekse gerechten in een sfeervolle taverne.

Bezoek ook zeker de schilderachtige haven tijdens je vakantie in Agia Marina. Dit is dé eyecatcher van de badplaats. Neem plaats op een terras en geniet van een schitterend uitzicht op kleurrijke vissersbootjes en een helderblauwe zee. Bezoek ook het Byzantijns kerkje van Agia Marina dat bovenop een rots is gebouwd. Vergeet niet even binnen te kijken bij de kerk, want de muurschilderingen uit de 17e en 19e eeuw zijn prachtig.

Vanuit het centrum van Agia Marina sta je al binnen een paar minuten op het prachtige zandstrand. Langs het strand liggen diverse tavernes waar je gratis gebruik kunt maken van de ligbedden en parasols als je een drankje bestelt. De stranden zijn schoon, overzichtelijk en veilig; niet voor niets zijn de stranden hier voorzien van de blauwe vlag. Kinderen maken op vakantie in Agia Marina nieuwe vriendjes op het strand of vermaken zich op de nabijgelegen speeltoestellen.

Er is één badplaats super populair om te bezoeken tijdens je vakantie in Agia Marina en dat is de levendige stad Chania. Zodra je deze stad binnenwandelt, lijkt het wel alsof je in Italië beland bent. De gekleurde gevels van de huizen en de Venetiaanse haven dragen bij aan de Italiaanse sfeer. Toch herken je direct de geur van Griekse gerechten als je langs de gezellige restaurantjes loopt.

Chania is een toeristische trekpleister en daardoor een stuk drukker dan Agia Marina. De terrasjes worden druk bezocht en ook in de winkelstraten vind je tal van toeristen. De populariteit van deze stad is ook wel te begrijpen als je kijkt naar de vele musea, kerken en historische gebouwen die je hier vindt. ’s Avonds trekken veel vakantiegangers naar de jachthaven. Daar vind je de meeste restaurants en kun je op het terras genieten van een schitterende zonsondergang.

Een vakantie in Agia Marina is een vakantie vol zon, zee en strand. Met wie zou jij hier graag vakantie vieren?

Veilig betalen met
Wij zijn aangesloten bij