Vakantie Arkassa
In het zuidwesten van het Dodecanese eiland Karpathos ligt Arkassa. Arkassa is het op één na grootste dorp van dit Griekse eiland en uitgegroeid tot een gezellige badplaats. Verken de smalle straatjes en beleef de Griekse gastvrijheid.
Arkassa
Het dorpspleintje met de tavernes is heel leuk en hier kun je lekker 'mensen kijken'. De straatjes erachter, aan de andere kant van de rivierbedding zijn heel leuk en mooi. Uiteraard moet je ook even naar het kerkje kijken.
Arkassa is klein en er niet veel te doen. Wel lekkere eettentjes! Goede sfeer en mooi strand!
Karpathos leuk eiland, onze verblijfslocatie in Arkassa Golden Sun werkelijk Super ! Maar Arkassa zelf stelt niet veel voor, weinig te beleven en de restaurants matig, nagenoeg geen winkeltjes dat vind je wel in Pigadia
Karpathos is volgens ons het puurste Griekse eiland vol van cultuur en eerlijke lieve mensen. In Arkasa (ook Arkassa genoemd) en in het even verderop gelegen Finiki ook de vrolijkste mensen. Wij vonden in het dorp de taverna The Parthenon voortreffelijk, zonder de andere taverna's te kort te doen. Wat een vriendelijkheid daar!! De eigenaar Nikos komt als je wilt met zijn lyra naast je zitten en speelt dan muziek van Karpathos. het altijd verse eten is er fantastisch net als de sfeer. Bij het strand is de taverna Glaros een dikke aanrader. Daar is ook alles vers en de vriendelijke, hartelijke eigenaar brengt het ene na het andere heerlijk gerecht naar de tafel. Opvallend daar is de magere manier van koken, wat qua een aanrader kan zijn voor de senior-toerist. Ook in Finiki kan je na een 2 km wandelingetje bij in de taverna's heerlijk genieten van lekker eten en de vriendelijkheid. Oh ja.. in Arkasa kan je pinnen bij twee automaten in tegenstelling van wat reisburo's op hun website beweren.
Het was er geweldig, maar je moet wel een auto of shooter huren. Geweldig mooi eiland om alles te bezichtigen. Wij zijn er 15 dagen geweest, wij vonden dat te lang. Volgende keer 10 dagen.