3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
 • ANVR
 • Calamiteitenfonds
 • SGR
 • iDeal Logo
 • BanContact
 • Mastercard
 • Visa
ZooverCorona Geldteruggarantie

Corona Geldteruggarantie

Op alle boekingen gemaakt tot en met 28 februari 2022 met een vertrek vanaf 1 januari 2021 geldt de Geldteruggarantie! Is jouw bestemming twee weken voor vertrek code oranje of rood omwille van COVID-19? Dan kan je jouw geboekte vakantie gratis annuleren bij Zoover en wordt jouw (aan)betaling binnen twee weken teruggestort. Er wordt geen voucher uitgegeven. Lees de voorwaarden en uitzonderingen op deze pagina.

Scroll

We annuleren de vakantie alleen bij een oranje of rood reisadvies voor alle Nederlandse reizigers, ongeacht de eventuele invoering van een coronapaspoort. De te treffen maatregelen om volgens de voorwaarden van dit paspoort vrij te mogen reizen naar het land van bestemming liggen bij de klant.

 • De Geldteruggarantie is geldig op boekingen gemaakt tot en met 28 februari 2022, met vertrek vanaf 1 januari 2021.
 • De Geldteruggarantie is van toepassing op jouw vakantie indien de Rijksoverheid code oranje of code rood als officieel reisadvies heeft afgegeven én je binnen twee weken vertrekt. Zodra dit voor jouw boeking geldt, moet je zelf contact opnemen met Zoover. Indien het niet mogelijk is naar je bestemming af te reizen volgens het advies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken, kun je een volledige terugbetaling aanvragen binnen twee weken voor vertrekdatum.
 • Wanneer jouw boeking na 1 februari 2021 is gemaakt geldt er een SGR bijdrage van €5 per persoon vanaf 2 jaar. Deze bijdrage krijg je in het geval van een annulering niet terug.
 • De hoofdboeker kan de terugbetaling aanvragen via e-mail vanaf twee weken voor de oorspronkelijke vertrekdatum.
 • Zoover zal het volledig betaalde bedrag terugstorten binnen twee weken na het ontvangen van de bankgegevens van de hoofdboeker.
 • Heb je je vakantie betaald met een voucher en wordt je reis door ons geannuleerd na 1 januari 2021? Dan ontvang je geld terug in plaats van een voucher.
 • Was het reisadvies voor jouw bestemming 6 weken voor vertrek nog geel, maar wijzigt deze binnen de twee weken voor vertrek toch naar oranje of rood? Ook dan is de Geldteruggarantie van toepassing.

Boekingen gemaakt tot en met 28 februari 2022 met een vertrekdatum na 1 januari 2021 vallen onder de Geldteruggarantie. Dat betekent dat jij je geld terugkrijgt als 2 weken voor de vertrekdatum, of binnen de 2 weken voor vertrek, blijkt dat jouw vakantiebestemming een oranje reisadvies heeft.

Boek je meer dan 6 weken van te voren? Dan maakt het reisadvies op het moment van boeken niet uit. Dus stel, je boekt in mei een vakantie naar een bestemming met een oranje reisadvies met vertrek in augustus en deze heeft nog altijd een oranje reisadvies 2 weken voor vertrek? Dan krijg je gewoon je geld terug.

Boek je last minute en vertrek je binnen 6 weken? Dan moet het reisadvies op geel staan op het moment van boeken, anders mag je geen gebruik maken van de Geldteruggarantie. Dus als je bijvoorbeeld op 1 mei een vakantie boekt naar een bestemming met een oranje reisadvies met vertrek op 12 juni, dan krijg je je geld niet terug.

Het kan gebeuren dat jouw vakantiebestemming twee weken voor vertrek nog een oranje reisadvies heeft, maar later toch een geel reisadvies krijgt. Als de boeking nog niet is geannuleerd door ons en het reisadvies verandert naar code geel, dan gaat de reis gewoon door. Dat betekent dat je je geld in dit geval niet terug krijgt. We annuleren namelijk enkel boekingen die op moment van annuleren een oranje reisadvies hebben.

 • Voor boekingen gemaakt na 28 februari 2022.
 • Is TUI de uitvoerende touroperator van jouw vakantie? Bij TUI kan je niet altijd gratis annuleren als je niet meer op vakantie wilt door corona. Neem contact op met onze klantenservice, wij denken graag met je mee voor verschillende mogelijkheden.
 • Uitgezonderd zijn boekingen gemaakt vanaf 15-09-2021 via Alltours Classic of AlltoursX. Indien er geboekt wordt bij reisorganisatie Alltours Classic of AlltoursX kan er geen gebruik worden gemaakt van Geldteruggarantie. In dit geval gelden de Alltours annuleringsvoorwaarden.
 • Uitgezonderd zijn boekingen gemaakt vanaf 20-05-2021 via FTI: indien er geboekt wordt bij reisorganisatie FTI en de vertrekdatum is binnen 8 weken dan kan er geen gebruik worden gemaakt van Geldteruggarantie. In dit geval gelden de FTI annuleringsvoorwaarden.
 • Boek je last minute en vertrek je binnen 6 weken? Dan moet het reisadvies op geel staan op het moment van boeken, anders is de Geldteruggarantie niet van toepassing.
 • De Geldteruggarantie geldt niet als er lokale, beperkende maatregelen gelden of worden ingevoerd zoals het dragen van mondkapjes, een avondklok of sluiting van faciliteiten buiten de accommodatie, zoals de horeca of anderszins. Zoover heeft daar immers geen invloed op.
 • De Geldteruggarantie geldt niet als de reis door de hoofdboeker zelf wordt geannuleerd. In dat geval zijn er annuleringskosten van toepassing en zijn deze volledig voor eigen rekening. Wanneer deze annuleringskosten lager zijn dan het reeds betaalde bedrag, dan wordt het restantbedrag teruggestort op jouw rekening. Zijn deze annuleringskosten hoger dan het reeds betaalde bedrag, dan moet het restantbedrag direct na het annuleren worden voldaan.

Wil je meer informatie over de voorwaarden? Neem dan contact op met onze klantenservice.