Bekijk de beste prijzen

De meeste bezoekers vonden de beste prijs voor Gambia bij :

Hoe er te komen per vliegtuig, auto, bus, trein

Per vliegtuig
Er gaan lijn- en chartervluchten naar Gambia vanuit West Europa. Een vlucht naar Banjul duurt ongeveer 6 uur.
Per (vracht)schip
Sommige vrachtschepen hebben ook enkele passagiershutten.

Reizen in het land zelf

Per taxi, er zijn drie soorten taxi's; de Tourist Taxis, de Town Taxis en de Bush Taxis, dit zijn meestal minibusjes. Van tevoren dient men een prijs af te spreken, afdingen is hierbij gebruikelijk. Het huren van een auto is af te raden door de slechte wegen en de onduidelijke verkeersregels.
Om het binnenland te bekijken wordt een jeepsafari aangeraden.

Reisdocumenten

Men dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort (dat 6 maanden na vertrek uit Gambia nog geldig is). Een visum is voor een toeristisch bezoek geen vereiste.

Betalen in het land

De munteenheid van Gambia is de Dalasi (D). De Dalasi is onderverdeeld in Bututs. 1 Euro is ongeveer 38,46 dalasi (koers op 7 januari). Men mag wel Gambiaans geld invoeren maar op de uitvoer zit een beperking. Creditcards zijn over het algemeen geaccepteerd in de betere hotels en restaurants en aan de kust in sommige winkels. Soms kan men met de creditcard geld opnemen en bij de meeste banken en vaak ook bij hotels kunnen traveller cheques en geld worden omgewisseld. Men kan geen girobetaalkaarten inwisselen.

Inentingen en gezondheid

Voor alle reizigers naar Gambia worden de inentingen tegen DTP en hepatitis A aanbevolen en dienen reizigers beschermende maatregelen te nemen tegen de malariamug. Daarnaast dient een persoongebonden advies aangevraagd te worden om erachter te komen welke andere intentingen gewenst zijn.

Uw specifieke reisbestemming, verblijfsduur, het soort reis, de activiteiten, uw gezondheid en uw leeftijd bepalen uiteindelijk welke vaccinaties en maatregelen u dient te treffen. Het is daarom belangrijk u altijd persoonlijk te laten adviseren door een deskundige. Dit is extra van belang als u zwanger bent, als u gezondheidsproblemen heeft, als u langer dan 3 maanden gaat reizen, of als u op reis bijzondere risico's loopt door activiteiten of beroep.

Informatie over eventueel benodigde vaccinaties kunt u krijgen via het landelijk coördinatiecentrum reizigersadvisering op internet www.lcr.nl
Tevens raden wij u aan informatie in te winnen bij uw plaatselijke GGD.

Elektriciteit

220 Volt met adapter (vanuit Nederland meenemen)

Klimaat

Gambia heeft een tropisch klimaat, het is er het hele jaar door warm. Het vochtige hete seizoen loopt van juni tot oktober en de droge warme periode van november tot eind mei. De gemiddelde jaartemperatuur in Banjul bedraagt 27 graden.

Taal

De officiële taal is het Engels, maar wordt niet door iedereen gesproken.De nationale talen zijn het Madinka, Wollof en Fula.

Alarmnummers

Brandweer 18
Politie 16

Ambassades, consulaten en verkeersbureaus

Nederlands Consulaat in Banjul
Tel 00 220 229212.

Gambia National tourist Office
37 Kensington Court
London W8 5DG
England
Tel 00 44 207 3760093.

Nationale feestdagen

1 januari Nieuwjaarsdag
18 februari Onafhankelijkheidsdag
1 mei Dag van de Arbeid
22 juli Verjaardag van de tweede Republiek
25 december Kerstmis
Verder zijn er feestdagen met variabele data zoals Pasen, het einde van de Ramadan, Tabaski, Islamitisch Nieuwjaar en de geboortedag van de profeet Mohammed (3maanden na Tabaski).

Bellen vanuit en naar het land

Internationaal toegangsnummer van Gambia is 00 220. Er is een over het algemeen goed werkend telefoonnet in Gambia. Telefoneren kan men met een telefoonkaart in de telefooncellen. Deze kaarten zijn te verkrijgen bij de kantoortjes van Gamtel dit is telefoonmaatschappij. Bellen vanuit de hotels is ook mogelijk maar aanzienlijk duurder.

Tijdsverschil

In Gambia is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

Openingstijden

Winkels
Er zijn geen uniforme openingstijden, meestal zijn de winkels geopend van 9.00 t/m 13.00 uur en van 16.00 t/m 18.30 uur.
Banken
Maandag t/m donderdag van 8.00 t/m 13.30 uur, vrijdag tot 11.00 uur
Postkantoren
maandag t/m vrijdag van 8.00 t/m 13.00 uur en van 14.00 t/m 17.00 uur, zaterdag tot 11 uur