Tijdelijk €25 aanbetaling
3,8 miljoen reviews
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Gambia/Gambia/Kololi

Vakantie Kololi

Kololi in Gambia, een plek waar de lokale bevolking je met een grote lach verwelkomt en waar de zon schijnt. Van witte zandstranden met palmbomen tot aan een strip vol restaurants en cafés, Kololi heeft alles in huis voor een geslaagde zonvakantie.

Populair
Gambia
Gambia
Kololi
Verwijder filters
Over Kololi

Maak je klaar voor een vakantie in Kololi in Gambia. Een plek waar de lokale bevolking je met een grote lach verwelkomt en waar de zon altijd schijnt. Van parelwitte zandstranden met palmbomen tot aan een gezellige strip vol restaurants en cafés, Kololi heeft alles in huis voor een geslaagde zonvakantie. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de rijke flora en fauna. Ben je klaar om dit alles zelf te ontdekken?

De zonovergoten badplaats Kololi ligt aan de westkust van Gambia en maakt deel uit van de plaats Serekunda. In Kololi rol je je handdoek uit op een uitgestrekt strand pal aan de Atlantische Oceaan. Dankzij de centrale ligging ontdek je vanuit Kololi gemakkelijk en snel de hoogtepunten van Serekunda en daar vertellen we je graag meer over. Lees je mee?

Ben je klaar voor een stranddag? Dan is Kololi Beach de plek waar je moet zijn. Hier zoek je een plek uit onder een rieten parasol en kijk je uit over een blauwe zee en wuivende palmbomen. Wedden dat het vakantiegevoel niet langer op zich laat wachten? Tussen al het zonnen door maak je een praatje met de lokale bevolking. Zeker aan het einde van de middag, wanneer de locals met hun kleurrijke vissersboten aanmeren. De vangst van de dag bereiden zij vervolgens op de barbecue op Kololi Beach. Eet je mee?

Na zonsondergang ruil je het strand in voor de Senegambia Strip. De strip is een bruisende plek vol restaurants, cafés en discotheken. Wil je uit eten? Laat je verrassen door de Gambiaanse keuken in een van de restaurants op de strip. Proef bijvoorbeeld yassa, een gekruid stoofpotje dat wordt geserveerd met rijst.

Tijdens een vakantie in Gambia mag een bezoek aan een markt niet ontbreken. De bevolking verkoopt hier lokale producten op zogenaamde Craft Markets. In Kololi vind je een van de bekendste van heel Gambia: de Senegambia Craft Market. Koop jij een handgemaakt Afrikaans souvenir voor het thuisfront?

Een ander leuk uitstapje dichtbij Kololi is Bijilo Forest. Een natuurpark waar je dieren als apen en papegaaien spot. In het park vind je de Nature Trail, een wandelpad van vier kilometer die je door de bossen leidt. Onderweg spot je verschillende dieren die in dit gebied leven. Doe je het liever wat rustiger aan? Dan kun je ook in een boot stappen en door de mangroven varen.

Cultuur snuiven doe je in Banjul. Dit is de hoofdstad van Gambia en ligt op slechts 11 kilometer afstand van Kololi. Struin door de zanderige straten met koloniale panden, langs marktkramen en bezoek een aantal bezienswaardigheden. To do’s die je niet mag overslaan? De Grote Moskee en de Royal Albert Markt.

In Gambia en Kololi vier je vakantie in een gebied met een tropisch savanneklimaat. Dat betekent dat het hier altijd warm en zonnig is. De gemiddelde temperaturen liggen zelfs geen enkele maand onder de 28 graden. Houd er wel rekening mee dat het in de zomermaanden regenachtig is. Vooral in augustus en september valt er relatief veel regen. De beste reistijd voor Kololi zijn de maanden november tot en met juni.

Met wie wil jij naar Kololi op vakantie?