/Gambia/Gambia/Bijilo

Vakantie in Bijilo

Wil je graag wildlife spotten in Afrika én relaxen op het strand? Dan is een vakantie in Bijilo in Gambia een goed idee. De stranden doen hier zeker niet onder voor die in Europa. Ook kun je tijdens je vakantie kennismaken met het dierenrijk van Afrika.

Gambia
Gambia
Bijilo
Verwijder filters

1 Accommodatie

Over een vakantie in Bijilo

Bijilo is een kleine kustplaats in Gambia. De kust is hier gezegend met parelwitte stranden vol palmbomen. In Bijilo zelf is het rustig, maar je kunt vanuit hier gemakkelijk de drukte opzoeken bij de strip die 10 minuten verderop ligt. Hier vind je verschillende restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden voor een avondje vermaak. Lees je mee wat je verder kunt zien en doen tijdens een vakantie in Bijilo?

Bijilo Nationaal Park

De Afrikaanse jungle beleven terwijl je vakantie viert aan de kust? Dat kan tijdens een vakantie in Bijilo. Het Bijilo nationaal park heeft als bijnaam ‘Monkey Town’ vanwege de vele apen die hier voorkomen. Als je een wandeling maakt door het park zul je er gegarandeerd een aantal in de boom zien slingeren. Het is aan te raden om het park te verkennen onder begeleiding van een gids, omdat hij de beste plekken weet om wildlife te spotten. Naast verschillende soorten apen kun je hier tijdens je tour ook stekelvarkens, mangoesten en de Afrikaanse Civetkatten tegenkomen.

Boottocht over de rivier

De rivier de Gambia baant zich een weg door het land, van het uiterste oosten helemaal tot aan de Atlantische Oceaan. De meeste boottochten over de rivier beginnen in Banjul, de hoofdstad van Gambia. Je stapt hier in een traditionele boot genaamd pirogue en vervolgens neemt een gids je mee langs moerassen, mangroves en de jungle. Er is een grote kans dat je hier verschillende dieren gaat zien. Zo leven er krokodillen in de rivier en komen er ook nijlpaarden voor. Vergeet ook niet om uit te kijken naar kleurrijke vogels en slingerende apen. Hoe vaak laat jij je meevoeren door het diverse dierenrijk van Afrika tijdens je vakantie in Bijilo?

Gemoedelijk Banjul

Banjul is een kleine hoofdstad en voelt daardoor eerder aan als dorp. Bezoek deze stad om je onder te dompelen in het dagelijks leven van de Gambianen. Een van de plaatsen waar je kennis maakt met de lokale bevolking is de Albert Markt. Deze markt is een explosie van geuren, kleuren, mensen en dieren, dus neem even de tijd om te acclimatiseren. Gelukkig spreekt de lokale bevolking goed Engels wat de communicatie vergemakkelijkt.

Breng naast aan de Albert Markt ook een bezoekje aan de Tanji Fish Village. Als je dacht dat het op de markt al druk was, dan zul je hier helemaal je ogen uit kijken. In Tanji Fish Village wordt aan het einde van de dag de visvangst aan wal gebracht wat gepaard gaat met heel veel drukte, geschreeuw en bedrijvigheid. Veel authentieker ga je het niet krijgen tijdens je vakantie in Bijilo.

Altijd al eens naar Afrika gewild, maar wil je niet zo ver vliegen? Dan is een vakantie in Bijilo in Gambia een goede optie. Hier combineer je een strandvakantie met het spotten van wildlife.

Wat zeggen bezoekers over

Bijilo

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.