Domaine De La Laigne
David en Priscilla heetten ons welkom met een flesje rose. Dat begint al goed :-) Heerlijk ruime, schone huisjes in karakteristieke domaine. Huisjes zijn in t echt mooier dan de foto's en van alle gemakken voorzien. Er is een wasmachine die kosteloos gebruikt kan worden. Zoals ook de BBQ + de kolen. Eigenaren super klantvriendelijk en behulpzaam. Omheind zwembad en trampoline (niet omheind) favoriet bij de kinderen. Je zit wel wat ver van alles, kust is uurtje rijden. ile de Re is wel een must, prachtig eiland om een dagje naar toe te gaan. La Rochelle is ook de moeite waard om te bezoeken. En in de buurt is een kasteel waar je je als bezoeker (ook de volwassenen) mag verkleden als ridder of prinses. Een superleuk uitje met de kinderen. Domaine is zelf heerlijk rustig. Elke ochtend komt er een Frans bakkertje. Het echte vakantiegevoel! Er is een hele groot grasveld waar een extra speelplaats prima zou kunnen staan. Dat zou het helemaal af maken!
In Asnières-la-Giraud ligt deze voormalige cognacboerderij Domaine de La Laigne. Wij hebben een week verbleven in één van de charmante in-tact gebleven cottages op het kleinschalige complex. Aan de buitenkant 18e-eeuws, van binnen zeer schoon en comfortabel in de stijl van het complex en, niet onbelangrijk, van alle gemakken voorzien; van een televisie tot een vaatwasmachine, van koffiezetapparaat tot een heerlijke douche. Saint-Jean-d'Angely ligt op een kleine 10 minuten afstand en is met de auto makkelijk bereikbaar voor alle denkbare boodschappen, een mooie wandeltour door het oude centrum en gezellige restaurantjes, die je wel van te voren even moet reserveren. De huidige eigenaren van La Laigne doen er alles aan om het je naar de zin te maken, altijd vriendelijk en beschikbaar voor tips over uitstapjes in de omgeving, het huren van een fiets, het lenen van de barbecue, of gewoon een gezellig praatje. Alle vragen die wij van te voren hadden, werden per mail beantwoord, het contact was zeer prettig. Aanraders zijn de markt op woensdag- en zaterdagochtend in Saint-Jean-d'Angely, het strand op het eiland Ile d'Oleron en een dagje La Rochelle. In de omgeving vind je prachtig weidse wijn-, tarwe- en zonnebloemvelden. Het zwembad op het complex gelegen onder een oude kersenboom, geeft verkoeling op warme dagen en is zeker een aanvulling op het complex. Onze cottage lag aan de 'buitenring' van het complex met daardoor extra privacy. Wij hebben hier een heerlijke en onvergetelijke week gehad en zijn volledig ontspannen doch met enige tegenzin naar huis gegaan.
Wij hebben met z'n vijven een heerlijke week in december 2014 doorgebracht in het Domaine. Ondanks het winterweer zijn we elke dag ruimschoots naar buiten geweest: de omgeving is geschikt om te rennen en te trainen voor een (halve) marathon, geschikt om te fietsen en zeker ook geschikt om te wandelen (het grotere dorp Saint Jean d'Angély is te voet in een uur te bereiken). En hoe lekker is het na een dag in de buitenlucht 'thuis' te komen in een heerlijk verwarmd appartement (elektrische kachels) en de houtkachel ook nog aan te steken. Op het Domaine zijn grotere en kleinere appartementen, ooit allemaal behorend bij een cognac-boerderij. De buitenkant is intact gelaten, binnen is het schoon, knus en aangenaam. Het zwembad was (in de winter) helaas gesloten, ook als het koud is neem ik graag een duik :-). In Saint Jean zijn meerdere leuke en goede restaurants te vinden. Elke woensdag- en zaterdagochtend Markt in Saint Jean d'Angély. En 'last but not least': wij hebben zalig geslapen!
Domaine De La Laigne
Bij aankomst was het park wat verlaten maar dat bleek in de middag al snel anders te zijn ivm dagtripjes. Park is kleinschalig opgesteld en je komt echt terug in een oude Franse stijl en omgeving. Wij hadden app. Distillerie die voorzien is van maar liefst 3 slaapkamers en 2 badkamers. De eigenaren zijn zeer behulpzaam en ze organiseren ook een pizza-avond in de week waarvoor je kan inschrijven. Prima zwembad met voldoende ligbedden en parasols. Veel verschillende nationaliteiten, van Nederlands, Belgisch en Engels. Leuk om weer eens terug te komen.
Kleinschalig complex in rustige omgeving. Er zijn fietsen ook voor kleintjes. Heuvelachtige omgeving. Goed onderhouden terrein en individueel ingerichte huisjes van comfortabel niveau. In seizoen komt bakker en worden er activiteiten georganiseerd, bijv. wekelijks diner en wijnproeverij. Miniwinkeltje met lokale lekkernijen. Grotere plaats, St.Jean d'Angely, zeer dichtbij voor boodschappen. Markt en supermarkten. Binnen een uur aan de kust met prachtige plaatsen, o.a La Rochelle. Vriendelijke eigenaren, hulpvaardig en informatief. Fijn zwembad met ligstoelen. Grote speelweide. Kortom: prettig, rustig en overzichtelijk. Kindvriendelijk.
Een heel gezellig domein met een 15-tal huisjes. Wij verbleven in een huisje op het binnenplein (de andere kant van het zwembad) omdat we nog met 2 jonge kinderen zitten. Het domein was jammer genoeg maar voor 1/3de bezet maar we hadden al snel contact met onze buren waarmee we ook enkel uitstappen deden.
Het domein is verzorgd, elke dag waren de eigenaars in de weer om het nog fraaier te maken. O.a. petanquebaan was nog niet bruikbaar. De eigenaars zijn heel vriendelijk en zeer behulpzaam. Zwembad is goed onderhouden.
Ons huisje zelf was prachtig. Heel proper en alles was aanwezig. Een barbecue (inclusief kolen) kan je verkrijgen op aanvraag.
Het domein ligt op een uurtje rijden van de zee. Fouras, Royan en La Rochelle zijn zeker aanraders. Op 5 min van een stad met vele bakkers en een Intermarché en E. Leclerc
Kortom: een aanrader!
- VaatwasmachineBeschikbaar
- SaunaNiet beschikbaar
- SportschoolNiet beschikbaar
- TennisNiet beschikbaar
- Aantal zwembadenBeschikbaar (1)
- Adresgegevens17, Rue Louis Audouin Dubreuil, 17400