7.6GoedScore uit 125 reviews

• Kinderzwembad
  • Animatie programma
  • Sportfaciliteiten

Omschrijving

Camping la Tuque is een rustige camping in een bosrijke omgeving bij Bélaye. Voor de kinderen is er een zwembad met glijbanenbad en ook de animatie organiseert volop activiteiten. Het restaurant heeft een simpel menu, maar het eten is er wel van goede kwaliteit. Op woensdag is er live-muziek op het ...

Camping La Tuque

7.6GoedScore uit 126 reviews

Prachtige groene kindvriendelijke camping
Door Maria op 02-10-2023

Heerlijk rustige groene camping met enorme plekken. We hebben nog nooit zo’n mooie grote kampeerplaats gehad, en dat in het hoogseizoen. De omgeving is prachtig, je loopt zo het bos in naast de camping. De zwembaden zijn leuk en lekker warm, onze kinderen vermaakten zich eindeloos met de glijbanen en bommetjes doen. De speeltuin is ook leuk en er zijn heel veel nederlandse kinderen in alle leeftijden om mee te spelen. De activeiten voor kinderen zijn leuk en kleinschalig: samen ruilspel doen, buikglijden, weerwolven etc. We hebben een fijne week gehad hier. Minpuntjes: het sanitair is schoon maar echt verouderd, ook het zwembad en de minigolfbaan kan een flinke opknapbeurt gebruiken. Kapotte tegels etc. Niet fijn aan de voeten en het zou er een stuk mooier uitzien na opknapbeurt. En we vonden het een beetje onsmakelijk dat het personeel, die verder echt erg vriendelijk waren, foto ‘s van een vieze wc deelden in de algemene campingapp.

Nederlandse camping met laadpalen.
Door Joop op 09-08-2023

Echte Nederlandse camping met de nodige animatie. We hebben hier een weekje gestaan met 2 jonge kinderen, zwembaden en glijbanen en een speeltuin voor de kinderen voldoende te doen.

Staat van het sanitair is behoorlijk verouderd maar zeer schoon ondanks dat de camping nog niet vol zat was de warmwatervoorziening matig, echt lekker douchen zat er niet in evenals afwassen met voornamelijk koud/lauw water.

De plekken water lekker ruim en keuze uit schaduw of zon plekken, mocht je het zelf niet redden i.v.m. de stevige hellingen dan wordt je caravan door een tractor voor je geplaatst.

De auto is autovrij in de drukke maanden das wel lekker, geen heen en weer rijdende auto's om je druk om te maken met speldende kinderen, er zijn enkele ruime parkeerterreinen en bolder karren beschikbaar om je boodschappen naar je plaats te rijden. Sanitair en zwembad kunnen wat onderhoud gebruiken losse tegels e.d.

Mooie camping, maar niet voor het naseizoen.
Door Brian op 18-09-2022

De camping ligt in een rustige omgeving en midden in de natuur. Tijdens ons verblijf hadden wij heel erg last van muggen, waardoor je niet heel ontspannen op de veranda van het chalet kon zitten (ook overdag). Bij aankomst bleek helaas dat - door het naseizoen - verschillende faciliteiten niet of minimaal aanwezig waren. Zo was het restaurant praktisch dicht (je kon wel een pizza of snack afhalen) en werd de wekelijkse BBQ ook niet meer georganiseerd. Bij het aanbreken van de maand september merkten we dat de camping nagenoeg leeg was, wat het levendige camping gevoel waar wij op hadden gehoopt, hierdoor niet werd waargemaakt. Dit heeft ertoe geleid dat we enkele nachten eerder dan gepland zijn vertrokken. Verder zijn de zwembaden prima, maar is de omheining aan renovatie toe. Voor een bezoek in het naseizoen zou deze camping niet ons advies zijn, mits je op zoek bent naar totale rust.

Camping La Tuque

Heerlijke kleinschalige camping
Door Ellen op 07-09-2022

Wij hebben een geweldige vakantie gehad op La Tuque. Een overzichtelijke camping met ruime plekken waar huuraccommodaties en kampeerplaatsen afgewisseld worden. Dit geeft een fijne sfeer. De camping is niet al te groot waardoor de kinderen lekker hun gang konden gaan. Veel vriendjes en deelgenomen aan de (niet overdreven) activiteiten. Het eten was prima en het terras gezellig. Vriendelijke eigenaresse die altijd voor je klaar staat. Wij houden niet van grote campings met waterparken maar de glijbanen werden erg gewaardeerd! Helaas hebben we de wijntour gemist, daar waren de andere gasten erg over te spreken! Het klimpark in de buurt viel erg in de smaak bij onze jongens. Verder is het vaak wel even rijden om iets te doen, ook supermarkt op een afstandje, maar dit maken we regelmatig mee in Frankrijk en is geen probleem. Na een weekje vonden we het jammer om weer te vertrekken echter werd het eind augustus wel erg rustig.

Mooie camping, omgeving wat saai
Door Marian op 31-07-2022

Camping La Tuque is echt een mooie charmecamping, de plekken zijn ruim en de camping is overzichtelijk. Er is hoogteverschil: naar de receptie voor brood is wel een klimmetje. Het was fijn dat de eigenaar met een trekker de caravan op zn plek kon zetten, dit was echt niet te doen met de eigen auto. Sanitair is netjes en wordt goed schoongehouden. Er zijn twee zwembaden: een bad dat langzaam diep loopt en een apart glijbanenbad. Er is lichte animatie, wat inhoudelijk leuk is (waterspelletjes, ruilspel, weerwolven, voetbaltoernooi, maar ook 1x pw live muziek in het restaurant) Heel leuk (en spannend) was de spooktocht! Er zijn veel kinderen in de leeftijd van 5-12 jaar. De omgeving is ons wel wat tegengevallen. De Lot regio is niet zo interessant, voor echte leuke uitjes kom je toch gauw in de Dordogne terecht. De meeste uitjes (bv. Lac Vert of lac van Montcuq) zijn zeker een half uur rijden. Boodschappen op ongeveer 15 min rijden.

Zeer goed
Door Emmelie op 22-07-2022

Leuke camping! Leuke plekjes in de buurt, leuke staanplaatsen. Eten is ok. Proper sanitair, toffe zwembaden en activiteiten, waar je niet per se hoeft aan mee te doen. Je kiest best een niet te hoge of lage plaats omwille van nog dalen en stijgen naar de plaatsen. Nu was het nog ok, maar bij zwembad zullen binnenkort wat schilderwerken moeten gebeuren.

Camping-informatie
Aantal huisjes op park