Over Capfun Château de Galinée
Castel Camping Château de Galinée is een echte familiecamping. Ideaal voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Ze kunnen hier tafeltennissen of zwemmen in het binnen- en buitenzwembad. Op de camping vind je verder een prima restaurant en campingwinkel. Een goede uitvalsbasis voor diverse uitstapjes. St. Malo op 30 kilometer afstand.
Telefoonnummer | |
CampingCamping Sandaya Deux Fontaines
CampingCamping de la Plage
Camping
Capfun Château de Galinée
Vakantiegangers zijn vol lof over de praktische inrichting van de chalets en het comfort van airconditioning tijdens warme dagen. Vooral de zwembaden, zowel binnen als buiten, en de glijbanen scoren goed en bieden verfrissing en plezier. De technische dienst krijgt een pluim voor hun snelle en servicegerichte aanpak bij problemen. Het terrein wordt gewaardeerd om zijn netheid en mooie beplanting, waardoor een aangename sfeer ontstaat. Ondanks de focus op Franstalige animatie, weten sommige vakantiegangers toch te genieten van de georganiseerde activiteiten en de faciliteiten zoals de voetbalkooi en vismogelijkheden, die vooral bij de jeugd in de smaak vallen.
Centrale verwarming
Wasmachine
Capfun Château de Galinée
Wij zijn net terug van een week in een chalet op deze camping. Het Chalet was precies wat je verwacht. De ruimte was praktisch ingericht. Wij hadden heel mooi weer dus de airco was ideaal! Onze zoon van 16 was mee,gelukkig maakt hij snel contact,want voor pubers was hier niet veel. De animatie was vooral gericht op kleine kinderen. Op de Zaterdagavond was er niets te doen. Zet een muziekje op bij het grote podium,dat trekt ook mensen! Dat zijn wij van Capfun anders gewend (op andere campings). Daar was altijd muziek of iets te doen in de avond. De medewerkers waren vooral aardig tegen Fransen. Wij hadden de borg contant betaald en moesten wachten tot 8:00 uur (tot de receptie open ging) om onze borg terug te krijgen (er werd snel een schoonmaakcheck gedaan) op onze vertrekdag. Eigenlijk wilde wij vroeger vertrekken maar dat kon dus niet. De zwembaden zijn mooi voor de jeugd maar té klein voor het aantal mensen op de camping.
Franse camping. Geen Nederlandse personen in het animatie team. Volledig op Fransen gerichte animatie. Ze doen wel hun best maar voor Nederlandse kinderen is het minder leuk. Mooi zwembad. Schoon zwembad. Vriendelijke badmeesters. Restaurant en bediening zouden nog veel verbetering kunnen aanbrengen. Spreken weinig tot geen Engels. Tafels staan vol met vieze vaat en je drankjes moet je zelf aan de bar halen als je op het terras zit. De boiler van ons privé sanitair was stuk, deze kon niet gemaakt worden. We konden dus niet gebruik maken van de douche. We moeten nog steeds 10% terug krijgen van ons basisbedrag, nog niet ontvangen dus. Technische dienst krijgt van ons een dikke 10! Zeer service gericht en als er iets stuk is wordt het direct opgelost.
We werden bij aankomst fijn ontvangen, medewerker sprak Engels. We kregen een mooie ruime plek toegewezen. Het terrein is netjes, mooie beplanting en heeft afgeschermde plekken. Er is zowel een binnenbad als buitenbaden. Deze zijn heel lekker van temperatuur. De glijbanen zijn natuurlijk erg fijn. Restaurant en bar zijn in 1 ruimte. Daar haal je ook het bestelde brood. Er zijn daarnaast een aantal prdukten te koop, maar is geen winkel te noemen. Buiten is een terras. Het personeel spreekt eigenlijk alleen Franstalig, op een enkele uitzondering na. Veel vriendelijkheid. Er waren tijdens ons verblijf veel Fransen, en daarnaast Nederlanders. Verhouding was naar schatting ongeveer 80 en 20%. Animatie hebben we weinig gebruik van gemaakt. Er worden zowel overdag als 's avonds activiteiten georganiseerd. Voetbalkooi is bij onze zoon favoriet, net als het vissen. Er is een grote supermarkt en action op een paar minuten rijden (Matignon).
Bij aankomst op de camping schrokken we ons dood. De chalets, gloednieuw, dat wel, staan suuuperdicht op elkaar. en het is vreselijk massaal. Er staan er honderden bij elkaar. Ze proberen het leuk te maken met palmboompjes en zo maar je voelt je een nummer. Als je het raampje van je chalet opent kun je je buren een hand geven in hun chalet. en iedereen parkeert zijn auto bij z'n chalet. Ook dat nog! Eens maar nooit weer!
Mooie camping, vriendelijk ontvangst. Kleine receptie waardoor je soms buiten moet wachten. Prachtig mooi zwembad waar continu toezicht is van een badmeester! De mensen met shorts worden er meteen uitgepikt. ballen en andere badartikelen zijn ook niet toegestaan. Ondanks dat prima vermaak met leuke glijbanen. Avond entertainment was leuk en afwisselend. van Schuimparty's , kennismakings avonden, late night zwemmen tot aan spectaculaire shows. Helaas alles in het Frans. Af en toe in het Engels maar ik heb geen Nederlandse animatie gezien. De plekken waren ontzettend ruim. konden met gemak een caravan met voortent en 2 bijzet tentjes en auto kwijt! Sanitair was netjes. Veel ruimte om af te wassen en ook voldoende wasvoorzieningen. De omgeving is prachtig met als hoogtepunt echt wel Cap Frehel met een adembenemend uitzicht. De strandjes op een paar km afstand , Saint Malo, Dinard en Le mont St Michel.
Wij hebben 2,5 week op de camping gestaan met caravan. We hebben 2 kinderen die zijn 11 en 12 jaar.Veel schaduwplekken op de camping.Mooie zwembaden. Er staat geen badmeester. Het is verboden om een "lange zwembroek" aan te hebben, met opblaasspullen in het zwembad te komen en eigen eten en drinken mee te nemen. Dit wordt alleen helemaal niet gecontroleerd.Wij hebben 2x s avonds last gehad van overlast van een groep (dronken????) Mensen. Twee verschillende groepjes. Ik heb ook nooit een bewaker op de camping gezien, hier werdt dus ook niks van gezegd.De omgeving is mooi en er is veel te zien en doen. Wij hebben een leuke vakantie gehad. Ow ja... als je naar de wc gaat of gaat douchen in het toiletgebouw;en buiten is het donker.... Dan kan iedereen je zien. Er zitten spiegelramen in het dak. Dat was wel erg bijzonder. Kwam er gelukkig de laaste dag pas achter.Het toiletgebouw wordt netjes schoongehouden. Veel Fransen op de camping.