Camping de Nevers

We hebben de beste aanbieders voor Camping de Nevers voor je op een rij gezet:
Over Camping de Nevers
Gelegen aan de prachtige oevers van de Loire, biedt de Nevers - Terracamps de perfecte combinatie van ontspanning en avontuur. Op slechts 500 meter van Nevers en in de buurt van talloze activiteiten is dit de plek voor vakantiegangers die houden van een actieve levensstijl. Geniet van de kindvriendelijke speelplek, het sportieve aanbod en ontdek de omgeving met leuke fietstochten en wandelroutes. Dit is een onmiskenbare vakantiebestemming!
Locatie en omgeving
De Nevers - Terracamps is ideaal gelegen op 500 meter van Nevers, wat het gemakkelijk maakt om de stad te verkennen. De dichtstbijzijnde winkels zijn op slechts 1 km afstand, wat het verblijf extra comfortabel maakt. De omgeving is perfect voor natuurliefhebbers, met mooie fietstochten langs de Loire op 500 meter van de camping. Verder zijn er gemarkeerde wandelroutes op 1 km afstand. Voor de avonturiers is er de mogelijkheid om kano's en kajaks te huren op 750 meter afstand. In de regio valt er nog veel meer te ontdekken, zoals boomklimmen (10 km), een minigolfbaan, bowling en zelfs parachutespringen op 6 km. Andere attracties in de buurt omvatten het watercentrum Illot Corail (3,5 km) en het recreatiecentrum Niffond-vijver (16 km).
Services en faciliteiten
De Nevers - Terracamps biedt een scala aan handige faciliteiten voor een zorgeloos verblijf. Geniet van een verfrissende versnapering in de snack/bar met terras, beschikbaar in juli en augustus. Blijf verbonden met anderen dankzij de wifi-toegang rondom de receptie. Voor gezinnen met jonge kinderen is er een mogelijkheid om babyspullen te lenen. De camping beschikt ook over wasfaciliteiten, zodat vakantiegangers zich niet druk hoeven te maken over hun kleding. Voor sportieve activiteit zijn er een kinderspeelplaats, bowling, badminton- en volleybalvelden direct op de camping. Dit maakt het een leuke bestemming voor zowel kinderen als volwassenen, perfect om een onvergetelijke vakantie te beleven.
Het is belangrijk om te weten dat er extra kosten kunnen zijn voor sommige diensten en faciliteiten. De toeristenbelasting en eventuele andere toeslagen zijn nog niet inbegrepen en dient ter plekke te worden voldaan. Let op dat sommige faciliteiten tegen betaling zijn en mogelijk niet het hele jaar geopend zijn vanwege het weer, het seizoen, onderhoud of bezetting.
Yelloh! Village Le Domaine de Louvarel
Restaurant: 100m
Treinstation: 1700m
Adresgegevens | Rue de la Jonction, F-58000 |
Camping de Nevers
Camping ligt mooi. Uitzicht op de stad Nevers. Oprit bij camping in een straat. Weinig parkeergelegenheid voordat je in kon checken. Sanitair zag er redelijk uit toen wij aan kwamen. Echter s'avonds was het heel vies. Wij dachten komt door de regen maar s'morgens nog steeds. Ontlasting zat op de toiletrand heel smerig. Afwasbakken vol met etensresten enz. Te ranzig om te zien. Het is jammer want het is een voordelige camping met een mooie ligging om de stad te bezoeken. Voor kinderen is er niets te doen. Restaurantje/snackbar was helaas dicht. De camping stond vol. S'morgens veel mensen vertrokken. Om het vieze sanitair komen wij hier niet meer terug.
Doorreis camping, bij aankomst sta je midden op een doorgaande weg, moesten weg bij de slagboom en verder in de straat parkeren/wachten, na inchecken via de slagboom de camping opgereden. Sanitairgebouw gedateerd.
We waren op doorreis, 1 nacht in stacaravan Brochet, deze was vies en oud, maar voor 1 nacht nog net te doen. Ontvangst bij receptie in het Engels was redelijk, maar er kon geen merci of au ervoor vanaf toen we wegliepen. Mooi stadje en makkelijk te voet te bereiken. De kids hebben nog even lekker gezwommen in de Loire bij het speciaal aangelegde strand.

Camping de Nevers
Mooi gelegen aan de oever van de Loire. Prima om stad te verkennen. De brug aan de camping over en je bent in het centrum van Nevers. Goede gratis WiFi aan de douches. We betaalden € 22.40 voor 1 nacht : 2 volw + elektr + caravan
Wij waren begin juni 2017 op deze camping, ouder echtpaar met caravan. Vanuit de bovenplekken (de plekken met stroom) op de camping, had je mooi uitzicht op de stad Nevers. Dat was niet zo als je op de wei aan de Loire stond. Struiken verhinderen het uitzicht. In de Loire mag je niet zwemmen. Er was veel schaduw, maar ook zon. Iedere plek met stroom had ook een kraantje. Vanwege het uitzicht had ik deze camping uitgekozen. De camping ligt aan de rand van een stad, dus er ik ook verkeerslawaai. Vooral als je dicht bij de brug staat, ervaar je dit. Verder weg van de brug, is dat minder. Vanuit de camping kun je zo de stad inlopen. Het sanitair was erg verouderd. Toen wij 's middags om 2 uur arriveerden, was het vies. Ik vroeg bij de vriendelijke receptie wanneer het sanitair werd schoongemaakt, het antwoord was : 's ochtends. Men zei er niet bij welke ochtend. De ochtend van de derde dag van ons verblijf werd inderdaad goed schoongemaakt, maar bij oud sanitair is dit niet heel goed mogelijk. Ik vond di jammer, want voor de rest was het een prettige camping. Er was geen toiletpapier en er was geen apart sanitair voor mannen en vrouwen. Na het douchen was er vrij veel condensvorming aan het plafond. Het gevolg daarvan was dat er koude druppels op je vielen tijdens het afdrogen. Dat was niet echt prettig. Het water in de douche was wel altijd lekker warm. Het afwaswater daarentegen was vrijwel koud.
De plaatsen waren ruim genoeg.
Wifi was er alleen rond het receptiegebouw.
Op de camping kun je kleine versnaperingen kopen en er is op bestelling stokbrood en croissants om half negen 's ochtends.
Als je aankomt op de camping kun je beter niet helemaal tot aan de slagboom rijden, want dan kan er niemand in of uit. Het overkwam ons, wij waren doorgereden tot aan de slagboom, anders stond de caravan nog op straat. Echter toen een auto de camping wilde verlaten, moesten wij terugzetten. Dat gaat natuurlijk niet zo gemakkelijk. Dit soort taferelen heb ik vaker gezien.
Vanuit de camping kun je zo naar de oude stad Nevers lopen.
Vanaf je camping kom je snel op de veilige fietspaden ( Voies Vertes) langs het Canal Latérale à la Loire. De fietspaden zelf zijn tamelijk saai, wil je iets zien, dan moet je het kanaal verlaten. Wij waren er begin juni, en kwamen nauwelijks mensen tegen. Je kunt wel lekker doorfietsen.
Er was ook een klein speeltuintje op de camping. Al bij al was het een prettig verblijf, jammer van het slechte vieze sanitair.