Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Abbaye de Lavaudieu (Abdij de Lavaudieu)
Advertentie

Abbaye de Lavaudieu (Abdij de Lavaudieu)

9.5Fenomenaal

Score uit 4 reviews

Op vakantie geweest naar Abbaye de Lavaudieu (Abdij de Lavaudieu)?

Review schrijven

 • 10Anneke van der Sluis13-09-2016

  onverwachte schoonheid

  In dit kleine middeleeuwse plaatsje verwacht je niet zo'n mooie abdij. De kloostergang is heel bijzonder door het mooie beeldhouwwerk, de muurschildering en ook het christusbeeld maken grote indruk. De naastgelegen kerk is een juwelendoosje, met prachtige schilderingen, mooie lichtval, een plek om tot rust te komen. Een groot deel van de abdij is vervallen of opnieuw in gebruik. Maar wat er over is: de kloostergang en de refter, zijn een bezoek meer dan waard! In het hoogseizoen is elk uur een rondleiding, kaartjes bij het tegenover gelegen VVV kantoor.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in augustus 2016

 • 10Ines & Hubert09-08-2015

  Eindrucksvoll

  Eines der schönsten Dörfer Frankreichs. Ehemaliges Nonnenkloster im 11. Jahrhundert gegründet. Eindrucksvolle Wandmalereien.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2015

 • 8I. Petersen27-07-2015

  Mooi stuk historie

  De rust daalt op je neer. Het is bijzonder prettig dat dit soort bouwwerken nog gespaard zijn en ook een goed onderhoud krijgen. Beleef de mooie muurschilderingen en ervaar de rust.Zoals enkele andere monasterieën zijn dit bouwsels uit de elfde eeuw. Toch iets om even bij stil te blijven staan.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in juli 2015

 • 10rainbow16-10-2014

  Best bewaard gebleven kloostergang van Auvergne!

  Na de oprichting in 1043, van de abdij van La-Chaise Dieu besliste St. Robert in 1057 om in de eenzame bossen van de Livradois een benedictijner klooster op te richten. Het klooster heeft als enige in heel de Auvergne een heel opmerkelijke Romaanse kloostergang, die perfect bewaard is gebleven. Er is een groot aantal heel aparte pilaren; enkel, dubbel, gedraaid, rond of veelkantig, met daarop een eikenhouten etage. De zuilen zijn prachtig bewerkt met allerlei bijzondere beeldhouwwerken. De galerijen hebben gewelfde structuren. In de eetzaal van het klooster is een gerestaureerd fresco uit de 12 de eeuw; een Christus met de 4 evangelisten, en Maria met de 12 apostelen en engelen. Na de rondleiding met Nederlandse, Frans sprekende gids, breng je aansluitend ook een bezoek aan het kleine museum; Musée d'Arts et Traditions populaires. Zeer uitgebreide rondleiding, zeer interessante vertellingen, en een uitzonderlijk mooi klooster!

  Rapporteren

  juli 2014