Les Valades

Huisdieren toegestaan
Draadloos internet
Sportfaciliteiten
Omschrijving
Kindvriendelijke camping Les Valades ligt in de Dordogne. Op deze camping vind je ruim opgezette plaatsen, een schoon meer om in te zwemmen, een verwarmd buitenbad en een kinderbadje. De camping is omringd door mooie natuur, waardoor er in de omgeving genoeg te doen is. De grotten, kastelen en de pl...
Wij hebben in augustus 2023 op een grote staanplaats met privé-sanitair gestaan. Het is een mooie parkachtig aangelegde camping met veel open ruimte. Vooral het lagere gedeelte. Wel erg steil om te voet het brood en ed. te halen ( Medisch ). De croissantjes waren lekker maar het stokbrood was wat minder. Het was erg rustig vaak al na 21.00 uur. Wij hebben het blaffen van de honden niet als storend ervaren. Het zwembad was netjes en het meer was schoon genoeg om te zwemmen. Ook kon je er vissen op ( Kleine ) karper. Personeel was vriendelijk maar animatie team had wat enthousiaster mogen zijn om de kinderen te activeren om mee te doen aan activiteiten. Wi-FI was waardeloos, gelukkig gratis. Zoals eerder vermeld was het restaurant gesloten. Je kon afhaal maaltijden ophalen die goed waren. Helaas niet het gezellige sfeertje van een restaurant / bar. Wij hopen dat ze deze mooie camping niet omtoveren naar een huuraccommidatie camping.
Huisdieren zijn toegestaan. Veel honden aanwezig op de camping. Het blaffen begint rond 07:00 en stopt rond 22:30.
Misschien moet de nieuwe eigenaar zich nog verdiepen in de site, maar diverse diensten zijn niet meer beschikbaar. Het buurtwinkeltje is er niet, WiFi alleen bij de receptie beschikbaar, animatie is wat onduidelijk waar en wanneer dit georganiseerd wordt. Daarnaast heet het geen restaurant als je het eten in dezelfde kartonnen bakjes krijgt als bij afhalen.
Pluspunten; Het personeel is vriendelijk en bij de receptie spreekt men prima Engels. Privé sanitair mogelijk. Camping is mooi aangelegd en de zwemfaciliteiten zijn meer als voldoende. met 15 minuten kun je ook zwemmen in de Dordogne.
Prachtige ruim opgezette camping. Met hele ruime plaatsen. De camping lijkt wel een park. Mooie zwembaden, leuk zwemmeer. Sanitair netjes en schoon. Vriendelijk personeel. Ja het is een hele klim naar boven maar het is echt de moeite waard. Kortom een aanrader deze camping.
Een ruim perceel met veel rust en mooie veranda bij het huisje. Vanaf het dakterras prachtig uitzicht (zonsondergang, sterrenhemel en je hoort de uilen), prima ingericht. Wat zeker beter kan is het tweepersoonsbed (veren die in je lichaam prikken, heel smal en blij als je er weer uit kon), bedden even opmaken voor de gasten als je voor linnengoed betaalt en niet meegeven in een tas op de receptie, enorm piepende vloer als je van slaapkamer naar toilet gaat, ongedierte wat door de kieren naar binnen kan en net als bij de nieuwste huisjes gordijnen op de veranda hangen voor de hitte. Lekkere stokbroodjes in de morgen en hele vriendelijke eigenaren. Zwembaden zijn prima en tip.... zet wat meer van die fijne gele ligstoelen neer (niet die kunststoffen).
Wat een prachtig opgezette camping. Wij hadden een 300m2 kampeerplek incl prive sanitair. Wij stonden helemaal beneden. Het is dan wel een klim naar boven naar het restaurant en de receptie. Wel zaten we dicht bij de zwembaden en het meer. Zwembaden echt top! Winkeltje moet je niet heel veel van verwachten maar prima. Meiden van de animatie Solange (spreekt ook NL) en Victoria , wat zijn deze meiden een aanwist voor de camping.
Mooie rustige camping met ruime kampeerplekken. Wij hadden een plek met goed onderhouden prive-sanitair en stonden tussen de bomen, vlakbij de receptie, het winkeltje en terras. We hadden ons niet zo goed ingelezen over de hoogteverschillen op de camping en omgeving dus onze fietsen niet gebruikt. De eerste anderhalve week hadden we helaas autopech. Contact met pechhulp en Franse garage ging lastig maar De eigenaren hebben uiteindelijk meerdere keren gebeld met de garage. Heel fijn. Jammer dat het terras om 22.00 uur al dicht is en je ook altijd op tijd moet reserveren omdat kans groot is dat het vol zit. Ook begrijpelijk omdat de eigenaren bijna alles zelf doen. Eten lekker. Winkel mag wat groter opgezet worden. Zwembad prima! Onze dochter heeft echt genoten van álle knutselactiviteiten, talentshows en de persoonlijke aandacht van Solange en Victoria.
Bedankt voor alles Laurence en Jean Charles en team.
Camping-informatie
Naturistencamping | Niet beschikbaar |