3,9 miljoen reviews
Tijdelijk geen boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa
/Finland/Finland/Mariehamn

Vakantie Mariehamn

8 accommodaties

Populair
Finland
Finland
Mariehamn
Verwijder filters

Wat zeggen bezoekers over

Mariehamn

4 reviews

8
De Alandseilanden, oase van rust
Door Jelte op 22-09-2011
Gereisd met partner

Mariehamn is de hoofdstad van de Alandseilanden, tussen Zweden en Finland. Je komt er met de boot vanuit Stockholm, maar beter is eigenlijk vanuit Grissleham, ca. 100 km. ten noorden van Stockholm. Je vaart dan in twee uurtjes naar Ekerö. Je moet vervolgens wel overnachten op de eilanden; je kunt wel in één keer door naar Finland, maar dat is erg duur. Als je overnacht, bespaar je toch snel 100 euro op de bootkosten. De eilanden zijn min of meer zelfstandig: eigen postzegels, eigen kenteken. Toch horen ze officieel bij Finland. De natuur is prachtig en je kunt er fantastisch vissen.

8
Mariehamn viert de zomer!
Door Liliane op 08-08-2011
Gereisd met oudere kinderen

Van mei tot oktober met als hoogtepunt eind juli en augustus is de optimale periode voor een bezoek aan eilandengroep Aland en met name aan haar vriendelijke hoofdstadje Mariehamn; de temperatuur is dan aangenaam met haar gemiddeld ruim twintig graden, het zeewater is glashelder, schoon en rond de 20 graden, muziekfestivals voor jong en oud wisselen elkaar af, de jaarlijkse 3-daagse Vikingontmoeting eind juli is een lust voor het oog en op de vele zandstrandjes vind je rust en ruimte in overvloed. Er wordt gezeild, gevist, gekanoed en gezwommen. Cultuur en historie zie je overal in de vorm van kleine musea en ambachtshuizen. Aland (Mariehamn) is bereikbaar vanuit Kapellskar, Stockholm en Helsinki per ferry (bv Vikingline) of per vliegtuig vanuit Stockholm en Helsinki. En last but not least; de vriendelijke, bescheiden zweeds/engels sprekende bevolking past perfect bij deze bijzondere, onbedorven en onbekende plek. Kortom: Mariehamn we'll be back!

10
Ett fantastiskt ställe! Kommer att åka dit igen!
Door Anders Fagerlund op 11-02-2010
Gereisd met jonge kinderen

Alla är ärliga. "Ingen" kriminalitet. Som ett litet mini land med egen kultur och lagar. Allt finns. Ingen dålig kvalitet på något. Fantastiska människor! Genom mysiga. "Smultronställen" överallt! Otrolig skärgård. Finns inget att klaga på.

8
Härligt sommarresmål
Door Åsa Lorentzson op 08-06-2009
Zakelijk gereisd

Ett underbart sommarresmål, speciellt om man gillar havet. Otroligt vackert, alla pratar svenska, ganska dyrt (euro). Vintern är dock ingen hit.

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.