/Finland/Finland/Helsinki

Vakantie Helsinki

De Finse hoofdstad Helsinki ligt in het zuidelijkste puntje van Finland, aan de Finse golf. In de stad wonen zelf wonen ongeveer 560.000 mensen, maar als je het stedelijke gebied rondom Helsinki meetelt wonen er bijna een miljoen mensen.

Finland
Finland
Helsinki
Verwijder filters

0 accommodaties

Over Helsinki

De Finse hoofdstad Helsinki ligt in het zuidelijkste puntje van Finland, aan de Finse golf. In de stad wonen zelf wonen ongeveer 560.000 mensen, maar als je het stedelijke gebied rondom Helsinki meetelt wonen er bijna een miljoen mensen. Dit is bijna een vijfde van de totale bevolking van Helsinki. De hoofdtaal is Fins maar er wordt ook Zweeds gesproken.

Het middelpunt van Helsinki is het Marktplein. Hier komen niet alleen veel veerboten aan, het is ook de plek om te vertrekken als u een uitstapje wil maken naar een van de vele eilandjes rondom de stad. Tijdens een citytrip naar Helsinki kan een bezoekje aan het burchteiland Suomenlinna bijvoorbeeld niet ontbreken. Het fort op het eiland stamt uit 1748 en is gebouwd om Finland, dat toen nog bij Zweden hoorde, te beschermen tegen de Russen. Aan de oostelijke kant van het Marktplein ligt de Russisch-orthodoxe Uspenski-kathedraal. De kathedraal valt op door de rode bakstenen aan de buitenkant, van binnen zijn er schitterende fresco’s te bewonderen. In het centrum huist ook het Nationaal Museum van Finland, met alles over de Finse geschiedenis vanaf de Middeleeuwen tot nu. Ook zijn er archeologische vondsten uit de prehistorie te zien en hebben ze een Schatkamer met onder andere oude munten, zilveren voorwerpen en antieke wapens.

Om te shoppen kunt u het beste naar de Alexanderstraat gaan, de Aleksanterinkatu in het Fins. Aan het eind van deze straat bevindt zich het grootste warenhuis van Finland: Stockmann. Vlakbij Stockmann is nog een groot warenhuis, Sokos genaamd. Beide warenhuizen staan bekend om de hoge kwaliteit van hun producten. Helsinki heeft een bruisend nachtleven. Een populaire discotheek is Club Helsinki, waar vooral moderne dancemuziek gedraaid wordt. In de bar Lost and Found worden vaak theatershows en live optredens gegeven.

Het is aan te raden om bij een bezoekje aan Helsinki de zogenaamde Helsinki Card te kopen. Met deze kaart heeft u gratis toegang tot alle vormen openbaar vervoer. Ook geeft de kaart toegang tot veel bezienswaardigheden, zoals Sea Life en de Helsinki Zoo.

Finland kent een gematigd landklimaat. Hierdoor zijn de temperatuursverschillen tussen zomer en winter erg groot. In de zomer is het gemiddeld 17 graden, tegenover -6 graden in de winter. De beste reistijd is in de maanden van juni tot augustus. In deze maanden duren de dagen het langst en is de meeste kans op zon.

Wat zeggen bezoekers over

Helsinki

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.