3,8 miljoen reviews
Géén boekingskosten
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Vakantie Tallinn

Populair
Estland
Tallinn
Tallinn
Verwijder filters
Over Tallinn

Tallinn is de hoofdstad van Estland, gelegen aan de Finse Golf. De stad telt ongeveer 400.000 inwoners. Dit aantal is ongeveer een derde van het totale aantal inwoners van Estland. Tallinn is een oude Hanzestad en de oude binnenstad telt talrijke koopmanshuizen en pakhuizen uit de tijd van de Hanze. Deze binnenstad is volledig ommuurd. Op deze muur staan torentjes gebouwd. Dit geeft een historisch en sprookjesachtig aanblik. De stad kent twee gedeelten: De Domberg, waar vroeger de adel voornamelijk verbleef, en de benedenstad. De twee aparte gedeelten zijn zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens een stedentrip.

De oude benedenstad kent vele winkelstraatjes en is een ideale bestemming voor een middagje shopping. In deze benedenstad bevinden zich meerdere bezienswaardigheden: het raadhuisplein, de Niguliste kerk en de Oleviste kerk. Deze binnenstad, met haar vele oude koopmanshuizen is eigenlijk een museum op zich. De Domberg kenmerkt zich door de Russische invloed. De Russisch Russisch-orthodoxe Alexander Nevski-kathedraal is daar een goed voorbeeld van. Verder staan op de Domberg het parlementsgebouw en de Domkerk. De Domberg biedt een fraai uitzicht over de stad Tallinn. Vanaf de Domberg lopen twee straatjes richting de benedenstad: het Korte Been en het Lange Been. Ten Oosten van Tallinn ligt het moderne zakencentrum. Nog iets verder buiten de stad ligt het Olympisch zeilcentrum, waar tijdens de Olympische Spelen van Moskou in 1980 de zeilwedstrijden werden gehouden.

Tallinn is een vooraanstaande stad op het gebied van uitgaan. Tijdens een zomerse dag zijn de jongen Esten te vinden op het Piritastrand, waar veel feesten worden gehouden. Deze zomerse dagen zijn zeer veelvoorkomend in Estland. Het klimaat is zacht en de zomers zijn warm. Het nachtleven speelt zich vooral af in de oude binnenstad. Veel jonge en hippe Esten feesten hier door tot in de kleine uurtjes. Niet alleen bij Esten is het uitgaansleven populair, ook de Finnen doen Tallinn graag aan voor een bezoekje. De restaurants in Tallinn zijn goed vertegenwoordigt. Zowel de traditionele Estse specialiteiten als wereldwijde gerechten zijn op de menukaarten te vinden.

Tallinn heeft uitstekende veerverbinding met de Finse hoofdstad Helsinki. Dit is mede de oorzaak van de vele bezoekjes van Finnen aan Tallinn. De luchthaven Ülemiste ligt op loopafstand van de stad. Iedere bezienswaardigheid in Tallinn is met het openbaar vervoer te bezoeken.