/Egypte/Egypte/Cairo

Vakantie Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte en ligt in het Nijlgebied. De stad telt ruim 15 miljoen inwoners en heeft veel bezienswaardigheden. Naast een overvloed aan kunst en cultuur kent de stad ook goede mogelijkheden om te shoppen of uit te gaan.

Egypte
Egypte
Cairo
Verwijder filters

0 accommodaties

Over Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte en ligt in het Nijlgebied in het Noordoosten van Egypte. De stad telt ruim 15 miljoen inwoners en is een echte wereldstad. Caïro heeft veel bezienswaardigheden en kent naast een overvloed aan kunst en cultuur ook goede mogelijkheden om te shoppen of uit te gaan, kortom een prima bestemming voor een citytrip.

Vlak buiten de stad bevindt zich de wereldberoemde piramide van Gizeh, het is de enige van de zeven klassieke wereldwonderen die nog bezocht kan worden en een absolute must voor iedereen die Caïro bezoekt. De piramide maakt deel uit van een complex van drie grote en zes kleine piramiden en bij de entree ziet u een levensgroot beeld van de Sfinx. In de stad zelf zijn ook talrijke bezienswaardigheden zoals oude tempels, moskeeën, kerken, musea en andere prachtige gebouwen te zien. Een absolute aanrader is het Egyptisch Museum. Het museum herbergt een aantal grote schatten. Zo is de gehele inhoud van het graf van de farao Toetanchamon er te vinden en worden er tal van mummies tentoongesteld.

Caïro is een van de dichtstbevolkte plekken ter wereld. Het is er altijd druk en hectisch en de stad maakt een overweldigende indruk op iedere bezoeker. Maar niet alleen de levendigheid van de stad, ook de mix van oude tradities en een moderne samenleving maken uw bezoek aan Caïro onvergetelijk. Zo wandelt u binnen enkele minuten van een hypermodern winkelcentrum naar een oude wijk met smalle straatjes waar de geiten tussen de lemen huizen lopen. In Cairo kunt u prima shoppen in een van de vele bazaars of de moderne shoppingcentra. Ook ’s avonds is er van alles te beleven. U kunt een van de vele cafés of koffiehuizen opzoeken, gaan stappen in een van de trendy discotheken of genieten van een opera- of theatervoorstelling. Verschillende voorstellingen worden in de openlucht gegeven en dit geeft een magisch effect en is een absolute aanrader.

Caïro ligt in de woestijn en heeft een klimaat dat uit twee seizoenen bestaat: een hete zomerperiode van mei tot oktober en een milde wintertijd. In de zomer regent het eigenlijk nooit en kan de temperatuur oplopen tot over de 40 graden. De beste periode om uw stedentrip naar Cairo te plannen is in de winter of in het voor- en najaar wanneer het weer aangenaam is en u rustig deze prachtige stad kunt ontdekken.

Wat zeggen bezoekers over

Cairo

Er is nog geen review geschreven, ben jij de eerste?

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.