Vakantie Friedrichstadt

1 Accommodatie

Populair
Duitsland
Sleeswijk-Holstein (Schleswig Holstein)
Friedrichstadt
Verwijder filters

Wat zeggen bezoekers over

Friedrichstadt

3 reviews

9
Hollands sfeertje in Friedrichstadt
Door Maurits op 21-11-2012
Gereisd met vrienden

Op de fiets door Noord-Duitsland bleven wij - vanwege materiaalpech - even hangen in Friedrichstadt. Wat is dit een leuk stadje. Er hangt een Hollands sfeertje. De huizen in de hoofdstraat hebben Hollandse gevels en dat heeft te maken met de komst van Nederlands remonstranten in de zeventiende eeuw. Gelukkig is er in Friedrichstadt een hele goede fietsenmaker. Wij konden weer verder trappen, richting Heide.

9
Regelrechte verrassing!
Door Bert Alberts op 01-11-2009
Onbekend reisgezelschap

Wàt een verrassing, deze Hollandse stad in Noord Duitsland! Bedankt Appie, dankzij jouw tip werden we nieuwsgierig. Haven Hususm met leuke terrasjes is ook de moeite waard!

8
Door Appie Beijer op 05-06-2008
Onbekend reisgezelschap

Leuk stadje met smalle straatjes en veel oud-Hollandse geveltjes (hals- en flessehals). Is ooit door gevluchte Hugenoten opgebouwd als havenstad, volgens het (hier rechthoekige)Amsterdamse stadsbeeld; ook grachtenrondvaarten! Licht vlakbij de Duitse Waddenzee (historische havenplaats Husum) met mogelijkheden tot boottochten naar de Halligen (piepkleine eilandjes voor de kust). Ligt ong. 140 km ten N-W van Hamburg, 80 km onder de Deense grens; ideaal om de reis naar Scandinavie te onderbreken! Schitterend (want vrij vlak) fietsgebied, veel goedkope accomodaties in de vorm van huisjes, appartementen en vakantiewoningen; ook campings in de buurt. Per spoor bereikbaar.

Boek met garantie
  • ANVR
  • Calamiteitenfonds
  • SGR
Veilig betalen
  • iDeal Logo
  • BanContact
  • Mastercard
  • Visa

Fijn dat je hier bent!

Zoover.nl plaatst cookies zodat je beter kunt vinden wat je zoekt.

We bewaren je voorkeuren. Zo vind je makkelijk jouw droomvakantie en krijg je alleen relevante advertenties te zien.