Coronavirus en jouw vakantie: bekijk de laatste ontwikkelingen.

Advertentie

Pfalzgrafenstein

8Fantastisch

Score uit 4 reviews

Op vakantie geweest naar Pfalzgrafenstein?

Review schrijven

 • 8Madeleine-C223-12-2015

  Mooi op een eilandje

  De burcht Pfalzgrafenstein op het eilandje in de Rijn is gebouwd in 1327 en diende tot 1866 als tolburcht. Je kan met een bootje hier naar toe en kan dan een rondleiding door de burcht krijgen.

  Rapporteren

  Gereisd met vrienden in augustus 2015

 • 7Remy15-05-2012

  Uniek gelegen burcht!

  Al enkele malen vanaf de oever naar deze burcht gekeken en gefotografeerd maar nu echt bezocht. Deze burcht diende vroeger voor het heffen van tol. Tegenwoordig kunnen alle ruimtes vrij bezocht worden. Men krijgt via een flyer uitleg en kan daardoor alles rustig bekijken. De burcht is alleen per boot te bereiken deze vertrekt vanuit Kaub. Op het moment dat wij er waren werd de binnenplaats van de Burcht gerestaureerd.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in april 2012

 • 8Rinus06-04-2012

  Schilderachtig gelegen

  Deze schilderachtig op een eilandje in de Rijn gelegen burcht waar in vroeger tijden de tol werd geheven van de passerende schepen. Het is vanaf de beide oevers gezien een erg fotogeniek object.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in september 1991

 • 9folieske10-06-2011

  Enkel bij laag water

  De in 1327 door koning Ludwig van Beieren gebouwde burcht Pfalzgrafenstein bij Kaub diende tot 1866 als tolburcht. In de winter van 1813/14 kwam de burcht onder de aandacht van de Europese geschiedenis. Hier slaagde de Pruisische veldmaarschalk Blücher erin om met zijn leger de Rijn over te steken, wat het begin betekende van de val van Napoleon. Aan deze gebeurtenis wordt aandacht besteed in het Blüchermuseum in Kaub, dat men zeker moet bezoeken. Ook de overtocht met het veer naar deze nooit vernielde burcht op het eilandje in de Rijn is een belevenis. Daar aangekomen kan men zich tijdens een rondleiding laten meenemen naar de wereld van de tollenaars en de kooplieden in vervlogen eeuwen.

  Rapporteren

  Gereisd met partner in mei 2011