Zoover.nlMenuMenu
Land, regio, plaats, camping, hotel, etc.
Review toevoegen
Advertentie

Hotel Kloster Eberbach

Hotel Kloster Eberbach

Hotel Kloster Eberbach
Hotel Kloster Eberbach
9

Fenomenaal

Score uit 1 reviews

Weer vandaag-3°-8°

Beoordeling van bezoekers

   

  1 review over Hotel Kloster Eberbach in het Nederlands

  Datum review
  Alle
  Nederlands
   

  9

  Voormalige cisterciënzerabdij

  folieske, 11-6-2011
      

     Het klooster is nog vrijwel intact en heeft grote bekendheid gekregen vanwege de opnames die er gemaakte werden voor de verfilming van “De naam van de Roos”.

     Anno1136, namen een kleine groep van 13 monniken onder leiding van de abt Ruthard hun intrek in de nieuwe nederzetting van de Cisterciënzer orde in Rheingau. De uit Clairvaux in Bourgondië afkomstige monniken vonden op hun site een 20 jaar bestaande kolonie die was bewoond door Augustijner kanunniken en van 1131 vooral door Benedictijner monniken. Op initiatief van de aartsbisschop van Mainz Adalbert, werd Bernard, abt van het cisterciënzer klooster in Clairvaux en grote voorvechter vd orde, verhuist tot oprichting van een dochterstichting klooster in het aartsbisdom van Mainz. Aldus begint een nieuw tijdperk als Cisterciënzerabdij, hun gebod: Ora et labora (bid en werk). Spreekverbod, slaaptekort, karig eten, en tochtige onverwarmde kamers kenmerkten het dagelijkse ritme van koordienst en hard werken.

     Overweeg je om een verblijf te boeken in Hotel Kloster Eberbach in Eltville, maar ben je benieuwd hoe het er van binnen uitziet, wat je er kunt doen en wat andere vakantiegangers ervan vonden, dan zit je hier goed. Onder de diverse tabbladen op deze pagina vind je een grote hoeveelheid informatie over Hotel Kloster Eberbach zoals informatie over de voorzieningen, de ligging, en natuurlijk hoe de andere bezoekers de accommodatie hebben gewaardeerd.

     Hotel Kloster Eberbach scoort een 9 uit 10 op basis van 1 reviews.

     Lees meer
      


     Advertentie
     Advertentie